Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Ejer har taget personligt millionlån for at redde københavnsk kæde

Foto: detailfolk.dkMandag den 22 marts 2021 kl. 11:02 - Kilde: Finans

En dyr investering gjorde københavnsk bagerkæde økonomisk sårbar - og så ramte coronakrisen. Nu kæmper ejeren for at redde stumperne.

Bagerkæden Det Rene Brød er havnet i alvorlige problemer, skriver Finans.

Indtil for nylig havde Det Rene Brød seks københavnske butikker, men i bedste fald står kæden til at blive halveret. Tidligere på året blev to af butikkerne solgt fra, mens en tredje butik stadig venter på en køber.

- Jeg har måttet taget et meget stort personligt lån på 4 mio. kr. for forhåbentlig at komme gennem rekonstruktionen. Lykkes det, skal jeg have de to resterende butikker (på Frederiksberg, red.) til at blive velfungerende, og så forventer jeg, at jeg kan få bagerforretningen i Kronprinsessegade med til sidst, siger Johannes Hessellund til Finans.

Ifølge Johannes Hessellund stod Det Rene Brød i en skrøbelig økonomisk situation inden coronakrisen, fordi købet af en forretning på Frederiksberg blev en langt dyrere investering end planlagt.

Hjælp fra amerikansk præsidentkandidat

Det Rene Brød, som Johannes Hessellund var med til at starte tilbage i 1987, bliver flere steder kaldt Danmarks første økologiske bageri.

Idéen opstod i det kollektiv, hvor Johannes Hessellund boede på daværende tidspunkt. Ingen af beboerne havde en bageruddannelse, og han har selv kaldt projektet for “seriøst langhåret” i et interview med branchemagasinet Sprød fra 2017.

Vendepunktet for Det Rene Brød kom i 2006, og det skete med hjælp fra den tidligere amerikanske præsidentkandidat Al Gore, som det år var aktuel med filmen En ubekvem sandhed. Den var simpelthen med til at øge efterspørgslen på økologi.

- I 2006 havde vi tre butikker, der hang i med neglene. Nogenlunde samtidig med Al Gores film flyttede vi to af butikkerne til bedre placeringer, så da bølgen ramte, var vi godt rustet til at tage imod den. I løbet af ganske få måneder så vi omsætningen stige markant, og siden da er det næsten uafbrudt gået fremad, sagde Johannes Hessellund til Sprød i 2017.

LÆS OGSÅ: Danskerne valfarter til bageren efter kage: - Det bliver bare ved

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD