Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Efter mange måneders pinsel: Konkursbølge ligger stadig på lur

Foto: detailfolk.dkFredag den 5 marts 2021 kl. 11:13 af: Kristian Holgersen

Antallet af konkurser blandt aktive virksomheder fortsætter på et beskedent niveau, viser tal. Men det er slet ikke forbi endnu.

Gennem en stor del af coronakrisen har udsigten til en massiv konkursbølge givet anledning til bekymrede miner i dansk erhvervsliv.

Indtil videre har den ikke vist sig, og i de seneste tal fra Danmarks Statistik bliver der endda registeret en anelse færre konkurser blandt landets aktive virksomheder. Hvor antallet lå på 228 konkurser i januar, er vi nede på 212 i februar.

Tidligere på året blev det ellers meldt ud flere steder, at konkursbølgen endelig var gået i land, men det havde en særlig forklaring.

- Det totale antal konkurser i januar og februar er ekstraordinært højt og kraftigt præget af en forskydning i tvangsopløsningerne fra august til oktober sidste år, skriver Danmarks Statistik og fortsætter:

- Forholdet gør sig især gældende for konkurserne i nulvirksomhederne, mens konkurserne i de aktive virksomheder kun er påvirket i mindre omfang.

Et spørgsmål om tid

Trods de beskedne tal, så er der ingen grund til at ånde lettet op, lyder det fra flere økonomer.

I Dansk Erhverv mener cheføkonom Tore Stramer, at statistikkerne måske ikke giver et retvisende billede, fordi fristen for at indsende årsrapport er forlænget, hvilket påvirker sagsbehandlingen i Erhvervsstyrelsen.

- Vi er desværre ikke i tvivl om, at der kommer en ny konkursbølge i år, spørgsmålet er bare hvor stor den bliver, siger Tore Stramer til Finans.

Nogenlunde samme melding kommer fra Arbejdernes Landsbank, hvor cheføkonom Jeppe Juul Borre dog ikke lægger i ovnen til en massiv konkursbølge.

- Det er usædvanligt, at konkursniveauet er så lavt, mens det generelle økonomiske slag har været så stort, skriver han i en kommentar til de nye tal.

- Vi skal dog nok komme til at se et generelt højere niveau i konkurserne for en periode i efterveerne af coronakrisen, når dynamikken vender tilbage og hjælpepakkerne fases helt ud. Coronakrisen kommer næppe til at prelle af, men jeg tror omvendt ikke på, at konkurserne går fuldstændig gennem loftet.

Detailhandlen hårdt ramt

I slutningen af januar udgav Dansk Erhverv en rapport, der gjorde status over erhvervslivet under nedlukningen.

Rapporten viste blandt andet, at tre procent af alle medlemsvirksomheder inden for kategorierne detailhandel og udvalgsvarer mente, at de var i meget stor risiko for afvikling inden for tre måneder.

Endnu flere - 10 procent - svarede, at der var “nogen risiko” for at måtte lukke.

LÆS OGSÅ: Myndigheder sender resterne af skokæde ud i konkursFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD