Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Efter 29 år: Tidligere succes-brand går konkurs

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 2 maj 2019 kl. 09:06 - Kilde: DR

Nedturen begyndte efter finanskrisen, og det ellers velkendte danske smykkebrand formåede aldrig for alvor at vende skuden igen.

Det danske smykkebrand Dyrberg Kern er erklæret konkurs ved et retsmøde i Sø- og Handelsretten, skriver DR og flere andre danske medier.

- Firmaet gik konkurs 9.45 i formiddag, sagde advokat og kurator Morten Hans Jakobsen til tv-stationen onsdag eftermiddag. Han er fra Gorissen Federspiel.

- Virksomhedens ledelse var godt forberedt, og konkursen blev afsagt ret hurtigt. Nu skal vi så have dannet os et overblik over firmaets værdier og aktiver, fortsætter han.

Dyrberg Kern blev stiftet for 29 år siden af designerne Gitte Dyrberg og Henning Kern. Deres smykker kan stadig købes på brandets netbutik, som drives af en anden virksomhed. 

Finanskrise kom i vejen

Dyrberg Kern havde en indbringende periode i 00’erne. Blandt andet kunne virksomheden lande et driftsresultat på 30,5 millioner i 2007/08. Men regnskaberne begyndte at skrante, da finanskrisen for alvor ramte.

Flere gange har der været meldinger om bedre tider, og i forrige årsregnskab endte bundlinjen endda i et lille plus, kunne Fashion Forum og Berlingske berette om.

Den udvikling fik en brat afslutning med et tab på 37 millioner for 2017/18. Ifølge de to stiftere skyldtes det mindre salg og en igangsat rekonstruktion.

- Vi har besluttet at gå ud af en del aktiviteter, som ikke er lønsomme. Vi har valgt at trække os fra egen retail, sagde Henning Hern til Berlingske i januar.

- Derudover har vi valgt at gå ud af vores travel retail-forretning. Det er der nogle meget store engangsomkostninger forbundet med, så resultatet er sådan set ikke overraskende for os, fortsatte han.

I 2018 besluttede Dyrberg Kern at lukke alle sine butikker i Magasin-stormagasinerne. 

LÆS OGSÅ: Økonomisk trængt smykkekæde får ny topchef

Læs hele artiklen på DR


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD