Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Druknede nærmest i succes: Nu lander netbutik rekordregnskab

Foto: detailfolk.dkFredag den 7 februar 2020 kl. 10:38 af: Kristian Holgersen

De har haft svært ved at følge med efterspørgslen. Men nu går den indbringende netbutik Proshop i gang med at øge kapaciteten.

Netbutikken Proshop, som sælger elektronik og computerudstyr, har nu gjort status for 2019. Og det endte med at blive et yderst indbringende år.

Toplinjen vokser med 29 procent til 1,45 milliarder kroner, mens overskuddet er på 24 millioner efter skat. I begge tilfælde er niveauet rekordhøjt.

- Proshops vækst i 2019 har været jævnt fordelt ud over året og ikke kun i peakperioder som Black Friday og julehandlen, fremgår det af årsrapporten.

- De ekstra ordrehåndteringer som følge af væksten er effektueret via yderligere investering i automatisering, hvilket igen har medført højere kapacitet og produktivitet fremadrettet, står der i årsrapporten.

Lagt ned af ordre-storm

Trods den højere kapacitet og en jævnt fordelt vækst blev Proshop alligevel taget på sengen,da årets Black Friday løb af stablen. 

Strømmen af ordrer endte med at ligge butikken fuldstændig ned og førte til en lang række negative anmeldelser på Trustpilot fra kunder, som ikke havde fået deres varer i tide.

Det endte faktisk med at koste en god del af overskuddet, fordi butikken ikke kunne følge med, vurderer den administrerende direktør til Finans.

- Hvis vi havde kunne levere på hele efterspørgslen fra Black Friday frem til jul, havde vi haft en bundlinje, som var ca. 10 pct. bedre. Vi var simpelthen nødt til at skrue ned, for at kunderne kunne blive serviceret, siger Ivan Jæger Christiansen til Finans. 

Ruster sig til yderligere vækst

Til næste år forventer Proshop at blive endnu større, skriver ledelsen i årsrapporten for 2019. 

- Selskabet har derfor påbegyndt bygning af nyt lager og hovedkontor. En investering der vil sikre, at virksomheden er klar til at imødekomme den fremtidige vækst.

Byggeriet forventes færdigt i slutningen 2020 og kommer til at øge kapaciteten hos Proshop i væsentlig grad.

Proshop blev stiftet af Poul Thyregod og tre partnere i 1995. Først blev der solgt it-udstyr i en butik, men allerede året efter åbnede virksomheden en netbutik som en af de første i Danmark. I 2015 lukkede den fysiske butik.

LÆS OGSÅ: Jubler over rekordresultat efter et år med store opkøbFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD