Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Direktør siger fra efter fald i kundetrafik: - Fjern restriktioner

Foto: detailfolk.dkTuesday den 18 January 2022 kl. 10:02 af: Kristian Holgersen

Presset er så stort for landets specialbutikker, at der skal nye løsninger på bordet. Og så skal corona-lån udsættes, mener branchedirektør.

Antallet af kunder i landets specialbutikker begyndte at falde, da regeringen indførte nye restriktioner for at begrænse corona-smitten i december.

Udviklingen er fortsat ind i det nye år, og det stiller mange butikker i en så presset situation, at der skal nye løsninger på bordet. Det mener branchedirektøren for Dansk Detail - Nikolai Klausen - som derfor vil normaliteten tilbage i detailhandlen.

- Vi ser meget gerne, at Regeringen fjerner krav om mundbind og arealkrav i detailhandlen senest den 30. januar 2022. Mange selvstændige butikker og dertil bymidter oplever faldende kundebesøg, som påvirker omsætningen og indtjeningen negativt, siger Nikolai Klausen.

Opfordringen kommer i en pressemeddelelse med en hel række afsendere, som tilsammen repræsenterer butikker over hele landet. Der er tale om Dansk Detail, WEAR Skobranchen.dk Men’s Fashion World og Danske Handelsbyer.

- Der er ingen tegn på, at det skulle være særligt smitsomt eller farligt at handle i vores fysiske lokale butikker rundt om i hele Danmark. Vi er ude over vores travleste periode på året og der er derfor rigeligt med plads og mulighed for afstand, siger Nikolai Klausen.

Samtidig ønsker han at få forlænget fristen for tilbagebetaling af corona-lån, fordi mange butikker har oplevet mindre indtjening end ventet.

- Vi ser derfor, at de tre Corona-lån - der står til betaling den 1. april 2022, bliver udskudt til endelig betaling den 1. august 2022, lyder forslaget fra Nikolai Klausen.

Mandag åbnede statsminister Mette Frederiksen for at genoverveje restriktionerne, skriver Berlingske på baggrund af et telegram fra Ritzau. Det fik sundhedsordføreren for Venstre - Martin Geertsen - til at ønske et farvel til både mundbind og coronapas, mens Enhedslisten hellere vil se tiden an.

LÆS OGSÅ: Opråb: Mundbind går for hårdt ud over de butiksansatte

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD