Detailbranchen kan ændre livsbanen for udsatte unge
For udsatte unge kan detailbranchen være en vej ind på arbejdsmarkedet. Det viser et projekt fra Vejle, som nu skal videre ud i landet.
I Vejle har projektet Knæk Koden særdeles gode erfaringer med at give udsatte unge - som måske er tabt af folkeskolen - et fritidsjob i detailbranchen.
Flere af de lokale detailvirksomheder er med i projektet - herunder Salling Group, SuperBrugsen, Plantorama og Sportigan.
Gennem et fritidsjob bliver de unge sluset ind på arbejdsmarkedet og får måske styrket motivationen for at tage en uddannelse.
- Det er opløftende at se trivsel og selvtillid hos de unge og engagementet hos detailfolkene, siger projektleder for Knæk Koden, Helle Søndergaard, i en pressemeddelelse.
- Barrieren for fritidsjobs findes både hos unge og virksomhederne. Mange arbejdsgivere ved ikke, hvordan de får fat i de unge. Og de unge oplever at blive afvist. Vi bygger bro mellem dem, siger hun.
Knæk Koden er støttet med 4,2 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Alene i 2022 har projektet ansat 67 udsatte unge i fritidsjobs og inden august 2024 ventes tallet at nå 240.
- Derfor arbejder vi nu på at komme ud over Vejles opland og inddrage flere regioner, hvilket A.P. Møller allerede har bedt os om. Ultimativt får vi startet landsdækkende projekter, siger Helle Søndergaard.
I projektet arbejder detailbranchen tæt sammen med områdets øvrige erhvervsliv, Vejle Erhverv, Rotary og virksomheder i netværket Relationsfabrikken.
En chance til at vokse
Annette Vittrup, der er HR Senior Partner Diversity hos Salling Group, har god erfaring med at få unge og langtidsledige i fritidsarbejde gennem projekteter som Knæk Koden i Vejle.
- Når man behandler unge på lige fod, men giver lidt ekstra støtte og fortæller, at de har ansvar, så ser de ofte ideen i at gå videre i skole. Eller de fastholder en tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi skal stille krav. Det viser, at vi respekterer dem, siger Annette Vittrup.
Diana Hansen, direktør i butikken BITTE – Sko m.m. i Tørring, har gennem Knæk Koden ansat 16-årige Maysam Hariri.
- Jeg har selv prøvet at have brug for en chance til at vokse. Jeg ved, hvor meget det betyder, at nogen viser tillid og giver dig ansvar, siger Diana Hansen og fortsætter:
- Vi er glade for Maysam. Hun er dygtig, flittig og det giver mig tro på perspektivet i, at fritidsjobs giver tilknytning til arbejdsmarkedet og lyst til uddannelse. Vi oplever stadig større lyst hos Maysam til at finde ud af, hvordan en virksomhed som vores fungerer.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter