Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Detailbranchen kan ændre livsbanen for udsatte unge

Projektleder for Knæk Koden, Helle Søndergaard. Foto: PR.
Monday den 19 December 2022 kl. 11:56 af: Redaktionen

For udsatte unge kan detailbranchen være en vej ind på arbejdsmarkedet. Det viser et projekt fra Vejle, som nu skal videre ud i landet.

I Vejle har projektet Knæk Koden særdeles gode erfaringer med at give udsatte unge - som måske er tabt af folkeskolen - et fritidsjob i detailbranchen.

Flere af de lokale detailvirksomheder er med i projektet - herunder Salling Group, SuperBrugsen, Plantorama og Sportigan.

Gennem et fritidsjob bliver de unge sluset ind på arbejdsmarkedet og får måske styrket motivationen for at tage en uddannelse.

- Det er opløftende at se trivsel og selvtillid hos de unge og engagementet hos detailfolkene, siger projektleder for Knæk Koden, Helle Søndergaard, i en pressemeddelelse.

- Barrieren for fritidsjobs findes både hos unge og virksomhederne. Mange arbejdsgivere ved ikke, hvordan de får fat i de unge. Og de unge oplever at blive afvist. Vi bygger bro mellem dem, siger hun.

Knæk Koden er støttet med 4,2 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Alene i 2022 har projektet ansat 67 udsatte unge i fritidsjobs og inden august 2024 ventes tallet at nå 240.

- Derfor arbejder vi nu på at komme ud over Vejles opland og inddrage flere regioner, hvilket A.P. Møller allerede har bedt os om. Ultimativt får vi startet landsdækkende projekter, siger Helle Søndergaard.

I projektet arbejder detailbranchen tæt sammen med områdets øvrige erhvervsliv, Vejle Erhverv, Rotary og virksomheder i netværket Relationsfabrikken.

En chance til at vokse

Annette Vittrup, der er HR Senior Partner Diversity hos Salling Group, har god erfaring med at få unge og langtidsledige i fritidsarbejde gennem projekteter som Knæk Koden i Vejle.

- Når man behandler unge på lige fod, men giver lidt ekstra støtte og fortæller, at de har ansvar, så ser de ofte ideen i at gå videre i skole. Eller de fastholder en tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi skal stille krav. Det viser, at vi respekterer dem, siger Annette Vittrup.

Diana Hansen, direktør i butikken BITTE – Sko m.m. i Tørring, har gennem Knæk Koden ansat 16-årige Maysam Hariri.

- Jeg har selv prøvet at have brug for en chance til at vokse. Jeg ved, hvor meget det betyder, at nogen viser tillid og giver dig ansvar, siger Diana Hansen og fortsætter:

- Vi er glade for Maysam. Hun er dygtig, flittig og det giver mig tro på perspektivet i, at fritidsjobs giver tilknytning til arbejdsmarkedet og lyst til uddannelse. Vi oplever stadig større lyst hos Maysam til at finde ud af, hvordan en virksomhed som vores fungerer.

LÆS OGSÅ: Coop har fået sit første ungerådFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD