Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Det mener politikerne om de omdiskuterede returregler

Foto: detailfolk.dkMandag den 12 september 2016 kl. 09:00 - Kilde: Fashion Forum

Returregler skal komme forbrugerne til gode, men det er ikke i orden at returnere brugte varer, lyder det fra Socialdemokratiet og Venstre.

Den seneste tid har der været en del polemik omkring et tre år gammelt EU-direktiv, som pålægger netbutikker at tage varer retur - også selvom de allerede er blevet brugt af køberen. På den måde kommer butikkerne til betale pengene tilbage på varer, de ikke kan sælge videre igen.

Nu har Fashion Forum spurgt en række politikere om, hvor de står i forhold til problematikken. De vil gerne tage vare på forbrugerne, men kan samtidig godt se de uheldige konsekvenser ved returreglerne, hvis de bliver misbrugt. 

- Tager man en skjorte på i byen, og sender den retur efterfølgende, går man for langt. Man skal ikke have lov til at bruge en vare og sende den tilbage efterfølgende. Og på det punkt, er der en uklarhed i praksis,”siger Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører i Venstre til Fashion Forum.

Måske højere priser
EU-direktivet kan i sidste ende kan betyde højere priser for forbrugerne, fordi butikkerne skal udligne tabet fra brugte returvarer, understreger Rikke Mynster Johansen, advokat i Dansk Mode og Textil, over for Fashion Forum.

Derfor kan det vise sig, at returreglerne ikke kommer til at virke efter hensigten, mener forbrugerordføreren for Socialdemokraterne, Karin Gaardsted.

- Vi ønsker, at forbrugerne skal have de bedste vilkår. Men hvis de vilkår gør, at man føler sig fristet til at misbruge reglen, og hvis ønsket om at imødekomme kunderne kommer til at betyde, at man hæver priserne, er det ikke længere til kundens fordel, siger hun til Fashion Forum.

EU-direktivet bliver evalueret af regeringen i en rapport til december 2016.

LÆS OGSÅ: Netbutikker tvinges til at tage brugte varer retur

Læs hele artiklen på Fashion Forum


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD