Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Derfor er Imerco blevet politianmeldt

Foto: detailfolk.dkMarkedsføringslovens forbud mod vildledning

Ifølge markedsføringslovens § 3 må en erhvervsdrivende ikke bruge vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer, såfremt dette er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes eller andre erhvervsdrivendes økonomiske adfærd på markedet.

Wednesday den 11 November 2015 kl. 11:01 af: Søren Duran Duus

Ifølge forbrugerombudsmanden har Danmarks største isenkræmmer-kæde overtrådt markedsføringsloven. Imerco beklager fejlen - og har rettet den.

Imerco A/S, som er landets største isenkræmmer-kæde med 150 butikker fordelt over hele landet, er netop blevet politianmeldt for at vildlede om priser.

Det er forbrugerombudsmanden, som har politianmeldt Imerco, oplyser forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Imerco havde i perioden fra den 28. april 2014 og frem til 8. september 2014 på virksomhedens hjemmeside markedsført en hvid KitchenAid-røremaskine til 2.999,95 kroner med en angivet førpris på 4.399,95 kroner.

Efter 8. september 2014 nedsatte Imerco røremaskinen yderligere til 1.999,95 kroner. Stadig med angivet førpris på 4.399,95 kroner. Tilbuddet blev slettet på hjemmesiden ved udgangen af oktober 2014.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at Imerco efter 8. september 2014 ikke længere kunne angive en førpris på 4.399,95 kroner, men i stedet skulle have oplyst en førpris på 2.999,95 kroner, hvorfor markedsføringen ifølge forbrugerombudsmanden derfor var vildledende og i strid med markedsføringsloven.

- Imerco har oplyst en forkert førpris, så tilbuddet så bedre ud, end det faktisk var. Forbrugerne er blevet vildledt, og jeg har derfor politianmeldt selskabet for at overtræde markedsføringsloven, forklarer forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen og henviser til markedsføringslovens paragraf 3 (se faktaboks).

LÆS OGSÅ: Sådan vendte Imerco Kähler-shitstorm til hitstorm

Imerco beklager

Hos Imerco erkender administrerende direktør, Frederik Brønnum, at kæden har overtrådt markedsføringsloven:

- Vi beklager, at der sket en fejl i vores prismarkedsføring. Det var forbrugerombudsmanden, der gjorde os opmærksomme på fejlen, og vi rettede den med det samme.

- Forbrugerne er i denne sag ikke i en situation, hvor de har betalt for meget for varen i forhold til, hvad vi har lovet. Sagen er den, at vi i en periode på knap to måneder, hvor køkkenmaskinen var ekstra nedsat, fortsat sammenlignende med køkkenmaskinens normalpris. Her skulle vi have angivet før prisen, som den pris vi anvendte i første del af perioden køkkenmaskinen var sat ned i pris. Det betyder, vi skulle have skrevet før prisen som 2999,95 kroner i stedet for 4399,95 kroner, forklarer Imerco-direktøren.

Frederik Brønnum oplyser, at Imerco ikke har fået henvendelser fra kunder om prissætningen af køkkenmaskinen.

LÆS OGSÅ: Imerco i rekordregnskab Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD