Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Den miserable forbrugertillid er på vej op

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 22 november 2022 kl. 11:40 af: Kristian Holgersen

Forbrugertilliden er ikke ligefrem god. Men den har taget et tydeligt skridt i den rigtige retning, viser opgørelsen for november.

Sorte skyer hænger stadig tungt over de danske forbrugeres humør.

For selvom forbrugertilliden stiger en smule i oktober, så ligger niveauet stadig på minus 30,4 i november, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik. I oktober lød målingen på minus 37.

- Fire ud af fem indikatorer, der tilsammen danner forbrugertilliden, er steget siden sidste måned, skriver Danmarks Statistik i en kommentar.

- Stigningen i forbrugertilliden skyldes primært kraftige stigninger i indikatorerne om forbrugernes forventninger til Danmarks og familiens fremtidige økonomiske situation, samt en markant stigningen i købelysten, skriver Danmarks Statistik.

Hos Arbejdernes Landsbank kalder cheføkonom Jeppe Juul Borre niveauet i den seneste måling for miserabelt. Det ændrer fremgangen ikke på.

- Forbrugernes humør er stadig banket totalt i bund, efter den høje inflation har ramt danskerne hurtigt, hårdt og kontant, skriver han i en analyse på bankens hjemmeside.

- Der er ingen tvivl om, at prisstigningerne har en kæmpe betydning for forbrugertilliden, da det rammer alle danskere uden undtagelse. Vi vil for alvor først se en lettelse i den pressede forbrugertillid, når inflationspresset letter, skriver cheføkonomen.

Tirsdag har Danmarks Statistik også fremlagt nye tal for inflationen, som stiger til 11,4 procent. Inflationen bliver i høj grad trukket op af prisstigninger på fødevarer, lyder meldingen.

LÆS OGSÅ: Sådan ser forbrugernes budget ud for black fridayFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD