Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dansker stopper som topchef for svensk milliardkæde

Foto: Dollarstore / PRFredag den 30 september 2022 kl. 09:48 - Kilde: Market.se

Efter to danske topchefer i træk har en stor lavpriskæde fundet en svensker til rollen. Det sker midt i satsningen på det danske marked.

Den svenske lavpriskæde Dollarstore præsenterer nu Anders Kind som ny adm. direktør, skriver Market.

Anders Kind afløser danske Thomas Jellum, der har stået i spidsen for Dollarstore siden januar 2021. De svenske medier angiver ikke en årsag til skiftet.

- Jeg er meget glad at fortælle at Anders Kind har takket ja til opgaven som adm. direktør hos os på Dollarstore, siger stifter Peter Ahlberg til Market.

- Hans lange erfaring inden for detailhandel, altså alt inden for indkøb, lager og logistik, gør, at han kommer til at passe godt ind hos os i Dollarstore, siger Peter Ahlberg om den nye direktør, som blandt andet har haft ledende stillinger i Coop og ICA.

Thomas Jellum forlader Dollarstore midt i en større satsning på det danske marked, hvor kæden går under navnet Big-Dollar. Den første butik er ikke åbnet endnu, men lavpriskæden har tidligere luftet ambitioner om at skabe et net på 50 butikker i Danmark.

DollarStore har små 120 butikker i Sverige, som i størrelse veksler mellem 3000 og 4200 m2. Omsætningen ligger lige i underkanten af tre milliarder svenske kroner.

Markant dansk islæt

Toppen i Dollarstore har været præget af danske profiler gennem flere år - og de har alle en fortid i Netto.

I januar blev Thomas Jellum præsenteret som ny adm. direktør i Dollarstore. Tidligere i karrieren har han blandt andet været landechef for Netto, HR-chef i Coop og stået i spidsen for møbelkæden Biva.

Forgængeren på posten - Bent Holm - var også dansk. Med ham ved roret gik Dollarstore fra omkring 60 til 110 butikker, og samtidig oplevede han at blive kåret som den mest magtfulde profil i svensk detailhandel af erhvervsmediet Market.se.

Ligesom Thomas Jellum har Bent Holm slået sine folder i Netto, hvor han gennem en periode på 27 år blandt andet nåede at være CFO, COO og endelig adm. direktør for den svenske del af kæden.

Den seneste Netto-profil, som har fået et topjob i Dollarstore, er Brian Seeman Broe. Han stoppede som dansk landedirektør i 2019 og fik efterfølgende en stilling som driftsdirektør i den svenske lavpriskæde.

LÆS OGSÅ: Dansk topchef er den mest magtfulde i Sveriges detailhandel

Læs hele artiklen på Market.se


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD