Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Danske virksomheder skiller sig ud: Har større i fokus på butikker

Foto: ColourboxWednesday den 27 September 2023 kl. 10:20 af: Kristian Holgersen

Når det gælder international ekspansion, fokuserer danske virksomheder på fysiske butikker. Mere end i andre lande, viser undersøgelse.

En undersøgelse fra Adyen viser, at 25 procent af danske detailvirksomheder vil fokusere på netbutikker, når de søger ud over landets grænser, mens 28 procent vil foretrække at åbne fysiske butikker.

Forskellen er lille, men den er også iøjnefaldende. Blandt de 26 lande, som indgår i undersøgelsen, har ingen så meget fokus på fysiske butikker som de danske virksomheder.

- Vi er i Danmark et af de mest teknologiske lande i verden, og på den baggrund skulle man tro, at planer om ekspansion uden for Danmarks grænser ville ske online, siger Bruno Christensen, selvstændig ekspert i detailhandel.

- Imidlertid er der en overvægt af de detaillister, der vælger at satse på de fysiske butikker frem for nethandel. Når det gælder fremtidens detailhandel, er der ikke længere tvivl om, at de fysiske butikker vil være de dominerende distributionskanaler, og derfor ser vi denne udvikling, siger han.

Ser vi til vores nabolande, foretrækker 33 procent af detailvirksomhederne i Norge at ekspandere med netbutikker, mens andelen i Sverige er 37 procent. Langt færre svarer fysiske butikker - det gælder for 19 procent i Norge og 29 procent i Sverige.

Tallene stammer fra Adyens Retailbarometer 2023. Adyen er en finansiel teknologiplatform.

LÆS OGSÅ: Søstrene Grene går videre med international satsningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD