Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Danske Ikea-varehuse blandt verdens bedste

Foto: detailfolk.dkThursday den 10 December 2015 kl. 10:22 af: Søren Duran Duus

Danmark indtager en fornem placering på listen over Ikea-lande, der sælger flest bæredygtige produkter.

Torsdag har den svenske bolig- og møbelgigant Ikea offentliggjort en god nyhed på COP21-klimakonferencen i Paris.

Således viser Ikea Groups Sustainability Report for det finansielle år 2015 ’store fremskridt’ i arbejdet med møbelkædens bæredygtighedsstrategi ’People & Planet’, der også rummer ’en markant forpligtelse til at håndtere klimaforandringer’.

Årets resultater i arbejdet med bæredygtighed viser en stigning i det totale salg til 31,9 milliarder euro – en stigning på 11,2 procent fra sidste år.

- Vores vision er at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker, og vi er fast besluttede på at gøre en positiv forskel for mennesker og vores jord. Det er baggrunden for, at vi transformerer vores forretning, så vi kan blive fuldstændig bæredygtige, og grunden til at vi hæver vores stemme i debatten om kritiske emner såsom klimaforandringer, siger Peter Agnefjäll, President og CEO, Ikea Group, i en meddelelse til pressen.

LÆS OGSÅ: Ikea uddeler kæmpe julegaver til sine medarbejdere

Dansk tredjeplads

På globalt plan udgjorde salget af produkter og løsninger til et mere bæredygtigt liv derhjemme 1,3 milliarder euro i 2015.

I Ikea Danmark udgjorde salget 6,4 procent af den samlede omsætning, hvilket sikrer Danmark en tredjeplads som det Ikea-land, der sælger mest til et bæredygtig liv derhjemme.

Ikea har i det forgangne år solgt 1,8 millioner LED-pærer mod 1,03 millioner i 2014. Det svarer til en stigning på 75 procent.

LÆS OGSÅ: Ikea satser stort på København

Andre bæredygtige highlights for Ikea Danmark i 2015:

  • Vindmøllen ved Ikea Taastrup producerede i det forgangne år 1.244.000 kWh. Det svarer til 22,5 procent af elforbruget i Ikea Taastrup og 6,9 procent af det samlede elforbrug i Ikea Danmark.
     
  • Ikea Danmark sorterede 90 procent af affaldet mod cirka 87 procent året før. Den høje sorteringsgrad betød, at Ikeas for første gang har haft en samlet indtægt på knap 472.000 kroner på det sorterede affald.
     
  • Ikeas udvidede varehus i Aarhus har i det forgangne år været 31,12 procent mere energieffektivt end det gamle varehus – selvom det er dobbelt så stort.

LÆS OGSÅ: Ikea leverer endnu et rekordregnskabFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD