Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Ikea leverer endnu et rekordregnskab

Ikea Danmark's adm. direktør, Dennis Balslev, har god grund til at være tilfreds med det netop offentliggjorte regnskab.
Foto: PressefotoUdvalgte nøgletal

- Antal solgte kødboller: 10.369.385 stk. (i alt 806.000 portioner)
- Antal solgte grøntsagsboller: 861.385 stk. (i alt 88.152 portioner)
- Antal solgte hotdogs: 1.522.631 stk.
- Omsætning: 3,7 mia. kr. (3,4 mia.)
- Omsætningsvækst: 8 % (4 %)
- Antal medarbejdere: 2.343 (2.067)
- Antal besøgende: 10,8 mio. (10,7 mio.)
- Besøg på IKEA.dk: 29,3 mio. (24,7 mio.)
- Medlemmer af IKEA Family: 975.316 (920.000)
- Kataloger i Danmark: 2,28 mio. (2,28 mio.)

Kilde: Ikea Danmark

Wednesday den 4 November 2015 kl. 10:40 af: Dennis Clausager

Den danske del af Ikea overgår egne forventninger og viser solid fremgang i det netop offentliggjorte 2015 regnskab. Resultatet udløser bonus til medarbejderne.

En rekordhøj omsætningsvækst på otte procent og en eCommerce-forretning, der samtidig vokser.

Det glæder den administrerende direktør for Ikea Danmark, Dennis Balslev.

- Fokus på kunden, et stærkt sortiment og faste lave priser er forklaringen på møbelkædens succes, siger Dennis Balslev i en kommentar til regnskabet.

LÆS OGSÅ: Fra elev til topchef: IKEA’s danske chef er firmaets mand

To rum står for 40 procent af væksten

Ifølge Ikea Danmark er det især satsningen på to rum i boligen, der har vist stærke vækstrater. Fokus på soverummet og badeværelset har stået for 40 procent af den samlede vækst i regnskabsåret, hvor omsætningen steg fra 3,4 milliarder kroner til 3,7 milliarder kroner.

Ikea har det seneste år også vækstet på antallet af medarbejdere, der er vokset med 300. De har kunnet hjælpe til med, at gennemsnitskøbet per kunde er steget med 3 procent. Antallet af besøgene i Ikea er steget med 6 procent sammenlignet med året før.

- Vi har skabt et resultat, vi er meget stolte over. Og jeg er glad for, at vi over hele linjen er lykkedes. Det er først og fremmest et attraktivt sortiment og et enormt fokus på kunden, som gør forskellen. Vi har styrket vores allerede stærke position på det danske marked gennem en klar strategi og en organisation, der har kraftsamlet om vores ambition om at skabe en bedre hverdag derhjemme for vores mange kunder, siger Dennis Balslev. 

En månedsløn i bonus

Medarbejderene i Ikea har også grund til at glæde sig over resultatet, der betyder, at der indsættes en ekstra månedsløn på lønkontoen.

- Alle medarbejdere har leveret en kæmpe indsats, og det er en fornøjelse at møde engagerede Ikea-medarbejdere i alle varehusene. Vores bonusprogram er demokratisk og transparent og anerkender den indsats, medarbejderne yder, samtidig med at vi forbedrer Ikea. Med undtagelsen af én enhed, nåede alle deres individuelle mål og opnår derfor en velfortjent bonus, forklarer Dennis Balslev.

Ikea har 2300 medarbejdere i de fem varehuse i Danmark og har tidligere i år offentliggjort planerne om at opføre et helt nyt varehus ved siden af shoppingcentret Fisketorvet centralt i København.

LÆS OGSÅ: Derfor nærmer Ikea sig én million medlemmer af kundeklubFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD