Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Dansk webshop kræver penge fra Amazon

Foto: detailfolk.dkWednesday den 26 August 2015 kl. 09:51 - Kilde: Finans

Ejeren af Morfars.dk er så frustreret over, at konkurrenter i stor stil stjæler billeder fra den danske hjemmeside. Det får nu konsekvenser.

Store portaler som Amazon og Cdon samt 98 andre virksomheder kan nu se frem til et økonomisk krav fra Morfars.dk, der sælger alt inden for fjernstyret legetøj.

Det skriver Finans.

Problemet er, at billeder fra den danske hjemmeside stjæles på livet løs af konkurrenterne.

- Når vi henvender os og beder om, at de fjerner billederne, oplever vi desværre de fleste gange, at folk er ligeglade. De svarer, at når billederne ligger på nettet, er de frit tilgængelige og alle må tage dem. I en lang periode var vi frustrerede over, at vores billeder blevet taget, men vi havde ikke overskud, tid og ressourcer til at følge op på sagerne, siger Kim Eriksen til Finans.

Han ejer Morfars.dk, som han åbnede i 2002.

Efter stort set forgæves at have henvendt sig til konkurrenterne, der stjæler billeder fra Morfars.dk, har Kim Eriksen fået firmaet Not Allowed, der undersøger, om andre kopier tekster eller billeder, til at undersøge omfanget af tyveriet fra den danske hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Amazon åbner butik hos konkurrent

Kompensation for ophavsretskrænkelse

For hvert billede kræver Not Allowed 5.000 kroner. Halvdelen er omkostninger til billedet, mens de resterende 2.500 kroner er kompensation for ophavsretskrænkelsen, skriver Finans.

Betaler virksomhederne ikke stævningen, venter retten.

- Det handler for os ikke om, at det skal være en indtægt. Det vigtigste for os er, at andre skal lade være med at kopiere vores billeder, og at billederne bliver fjernet fra konkurrenternes hjemmesider. Så kan man spørge, hvorfor vi går til Not Allowed med dem. Men det er en stor frustration at bruge mange ressourcer på noget, som bare bliver kopieret på livet løs, siger Kim Eriksen til Finans.

LÆS OGSÅ: Fysiske butikker eller ej? Morfars.dk har knækket koden

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD