Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Coops topchef overvejer at samle kæder i ny strategi

Foto: detailfolk.dkMonday den 7 August 2017 kl. 09:39 - Kilde: Fødevarewatch

Kædestrategien giver ikke længere meget mening, mener Coops direktør. Han overvejer at samle kæderne under et brand.

Indtil videre er det kun Irma-kæden, der er fredet i forhold til de overvejelser, som Coops administrerende direktør, Peter Høgsted, går rundt med.

Peter Høgsted overvejer nemlig at samle de resterende fem kæder i Coop, Super Brugsen, Dagli Brugsen, Kvickly, Fakta og Lokalbrugsen under samme fane - således at de blot bliver kaldt for Coop-butikker. Det skriver Økonomisk Ugebrev ifølge Fødevarewatch.

- Jeg tror, at vi nærmer os et opgør med kædedannelsen og en mere lokal butik igen. Hver butik kan så differentiere sig lokalt. Hvorfor skal der eksempelvis være de samme varer og samme tilbud i butikken i Hornbæk som i Hanstholm, når nu indkøbsmønstrene er vidt forskellige? siger Peter Høgsted til Økonomisk Ugebrev.

- Så vil det være mere relevant at have en fælles paraply med navnet COOP for alle butikkerne. Det er det naturlige næste step for os, fortsætter han.

Tung organisation uden fleksibilitet
Overvejelserne skyldes, at Coop er blevet en tung organisation, fordi koncernen eksempelvis skal drive seks grøntkoncepter og seks distributionsstrenge. Derfor kan de give mening at samle kæderne.

Overvejelserne er en del af Coops 2020 strategi, men de er stadig kun overvejelser, understreger Peter Høgsted.

I juni meldte Brugsforening i Fensmark ved Næstved ud, at den ville skifte fra Coop til Dagrofa, fordi Dagrofa tilbyder mere fleksibilitet. I den forbindelse fortalte Dagrofas adm. direktør, Per Thau, at han havde talt med andre brugsforeninger, der overvejede at gøre det samme.

LÆS OGSÅ: Stor brugsforening forlader Coop til fordel for Dagrofa

 

Læs hele artiklen på Fødevarewatch


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD