Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Butiksansatte: Hold fingrene fra helligdage

Foto: detailfolk.dkFredag den 27 marts 2015 kl. 11:28 af: Freja Thorbech

De butiksansatte protesterer imod regeringens forslag om at gøre det muligt for butikker at holde åbent på helligdage.

De butiksansatte er langt fra begejstrede for regeringens plan om at lempe hellidagslovgivningen for butikkerne.

Det viser en rundspørge som de butiksansattes fagforening har lavet blandt sine medlemmer, skriver HK Handel på sin hjemmeside.

Siden 2012, hvor lukkeloven blev afskaffet, har det været lovligt at holde åbent hele ugen med undtagelse af 13 årlige helligdage. Et lovforlag fremsat af erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) vil give kommunerne mulighed for at søge om tilladelse til, at butikkerne kan holde åbent i forbindelse med lokale byfester eller andre begivenheder, selvom de ligger på en helligdag.

LÆS OGSÅ: Butikker skal kunne holde åbent på helligdage

Det vil dog ifølge HK Handel en ladeport for butikker og storcentre til at afskaffe helligdagene.

- Regeringen lægger op til, at en handelsforening kan beslutte at lave et arrangement man kalder ”open by christmas” og dermed omgå helligdagsloven. Det har store konsekvenser for vores medlemmer, der allerede i dag arbejder mange aftener og weekender. Hvis de fremover ikke engang kan regne med at have fri de 13 helligdage om året, som loven siger, bliver det endnu sværere at få et familieliv til at fungere, siger Susanne Ottesen, der er politisk sekretær i HK Handel, på fagforeningens hjemmeside.

Medlemmer er bekymrede

HK Handel har samlet beretninger fra 700 medlemmer om, hvilke konsekvenser det vil få for dem, hvis helligdagslovgivningen lempes.

De spænder vidt lige fra bekymringer om mindre tid sammen med familien til andre, der overvejer at tage konsekvensen og skifte detailbranchen ud med en anden branche.

- Det vil betyde at jeg får mindre tid med min familie. Skoler og daginstitutioner holder jo stadig lukket. Og selvom jeg får andre fridage får min familie ikke mulighed for at holde fri når jeg så har fri, lyder det fra et medlem, mens en anden skriver:

- Jeg bliver nødt til at finde et andet fag.

Detailfolk lavede sidste år en afstemning blandt vores læsere. 1.123 deltog, og mere end halvdelen (58 procent) svarede, at lukkeloven ikke skal lempes yderligere. Omkring en fjerdedel (26 procent) syntes, at det skal være muligt for kommunerne at søge dispensation, mens de resterende 16 procent godt kunne sige ja til en lempelse, hvis der dog fortsat er visse lukkedage.

Forslaget har bred opbakning i Folketinget.

LÆS OGSÅ: HK anmelder butikker for at bryde lukkelovenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD