Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Butikker på stribe forsvinder fra hårdt prøvet shoppingcenter

Monday den 10 January 2022 kl. 09:58 - Kilde: Vanløse Liv

De tomme lokaler spreder sig for tiden i stort anlagt shoppingcenter, som har været igennem både konkurs og tvangsauktion.

Shoppingcentret Kronen i Vanløse har ikke ligefrem haft det nemt, siden den røde snor blev klippet over ved en stor åbningsfest i oktober 2017.

Allerede i starten af 2020 endte selskabet bag Kronen med at gå konkurs, og året efter blev shoppingcentret solgt på tvangsauktion til danske Nordic Real Estate Partners (NREP). Prisen var 680 millioner kroner.

Men udfordringerne ser ud til at fortsætte, skriver lokalavisen Vanløse Liv.

På shoppingcentrets første sal har en stribe butikker lukket ned i den seneste tid, og de tomme lokaler er ikke blevet overtaget af nye lejere. De seneste til at lukke ned er tøjbutikkerne Only og Creme Fraiche.

- Det er ikke coronas skyld. Vi har under corona åbnet andre butikker, men vi får simpelthen ikke solgt noget tøj i Kronen, siger Kaj Falsing, daglig leder af Creme Fraiche, til Vanløse Liv. Han understreger, at lejen ikke er hævet.

Kronen har plads til godt 60 butikker.

Mærkelig konkurs

Da konkursen ramte Kronen i februar af 2020, gav det anledning en vis undren, selvom det unge shoppingcenter allerede havde oplevet en del modgang.

- Det er meget mærkeligt, at den konkurs kommer nu, sagde Per Nyborg dengang til BT. Han er adm. direktør ved Institut for Center-Planlægning.

- Centeret havde en træg start, men det er, som om det faktisk er gået den rigtige vej. De havde stigende omsætning og stigende besøgstal, så det var inde i en relativt god gænge, sagde han.

Planerne om at opføre et shoppingcenter på pladsen ved metrostationen i Vanløse går tilbage til 2010. Oprindeligt gik projektet under navnet Galleria, men de planer gik i vasken. Siden fik grunden nye ejere og bygherre.


ET HISTORISK DETAILNAVN

På Jyllingevej i Vanløse kan man stadig se skorstenen efter margarinefabrikken "Kronen", der blev grundlagt i 1914. Den udviklede sig til en hel kæde af butikker, der solgte kaffe og andre beslægtede varer.

I begyndelsen af 1960'erne overtog købmand Børge Olsen forretningerne og gjorde dem til en del af Irma-kæden.


LÆS OGSÅ: Åbning af nyt center bliver trukket i langdrag

Læs hele artiklen på Vanløse Liv


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD