Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Black Friday styrker november men ikke julesalg

Foto: Kolding StorcenterTuesday den 22 December 2015 kl. 11:00 - Kilde: Flere medier

Black Friday formåede at hæve omsætningen i butikkerne i november. Men udsigterne til, at det samlede julesalg stiger, er stadig usikre.

Ser man udelukkende på tallene fra november måned, kunne det godt se ud som om, at den danske detailhandel er ved at komme tilbage i gear.

Ifølge Ritzau er detailhandlen steget de sidste syv måneder i træk. I november steg omsætningen med 0,2 procent i forhold til måneden før korrigeret for sæsonudsving. Og det er det højeste niveau siden 2011.

Den øgede omsætning kan dog skyldes, at rigtig mange butikker valgte at være en del af Black Friday i slutningen af november. Og derfor er det en mulighed, at forbrugerne har valgt at købe julegaverne på tilbud. 

- Det kan betyde, at detailsalget i december vil kunne skuffe lidt, når det offentliggøres, fordi en større del af julehandlen nu foretages på baggrund af novembertilbuddene, siger cheføkonom i Nordea, Helge Pedersen, til Ritzau.

Undersøgelse viser nedgang

At Black Friday kan vise sig at trække omsætningen i den gale retning i december, har man også haft mistanke om i brancheorganisationen Dansk Detail. Derfor har Dansk Detail lavet en undersøgelse, hvor man har ringet rundt til 115 butikker i mandags. Det skriver Finans.dk.

Undersøgelsen viser, at mere end 60 procent af tøj- og skoforretningerne har haft en lavere omsætning end i 2014. Derudover viser undersøgelsen, at omsætningen er faldet med mere end 6 procent i en tredjedel af butikkerne.

- Det er slet ikke blevet den julehandel, som vi havde forventet. Vejret betyder meget, og den meget milde vinter har medført, at der ikke er blevet solgt mange vinterfrakker og støvler, siger direktør i Dansk Detail, Jens Birkeholm, til Finans.dk.

- Der er heller ingen tvivl om, at mange har købt julegaverne på Black Friday, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Butiksansatte får skældud i julenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD