Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Black Friday kan blive et stort selvmål

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 22 november 2016 kl. 08:59 - Kilde: Business

Nogen butikker kan drage fordel af Black Friday. Men for de fleste vil tilbudsdagen kun give et ringere julesalg.

Forbrugerne kan glæde sig over de mange gode tilbud, men for mange butikker er det langt fra sikkert, at Black Friday bliver et hit. Det skriver Business.

- Den ene fløj siger, at det er en fantastisk dag og giver en fantastisk omsætning. Den anden fløj synes, det er den værste dag, siger Dansk Details direktør, Jens Birkeholm til Business.

Handelsdagen Black Friday, som løber af stablen på fredag, var oprindeligt et amerikansk fænomen, men i dag kender otte ud af ti danskere til handelsdagen, viser en analyse fra Dansk Erhverv.

Selvmål eller sejr

Problemet med Black Friday er, at dagen primært er en fordel for de butikker, der kan overtale leverandørerne til at betale noget af den store rabat, som gives til forbrugerne. Kan man ikke det, kan dagen vise sig at få negative konsekvenser, fordi den samlede juleindtjening risikerer at blive lavere.  

- I virkeligheden er Black Friday rent markedsmæssigt et selvmål, undtagen for de få der virkelig gør det godt, siger Kasper Holst, direktør og partner hos IMPACT, konsulenthus med speciale i omnichannel commerce til Business.

Problemet for mange butikker er, at de heller ikke føler, at de kan at stå udenfor. Spørgsmålet er dog, om det i sidste ende er den bedste strategi.

- Black Friday betyder mindre indtjening i december og ikke en stigning af forbrug. Black Friday har en vinder. Det er forbrugeren, og de enkeltstående butikker, der formår at sælge mere end deres konkurrenter, fastslår Kasper Holst.

LÆS OGSÅ: Prognose: Omsætningen på Black Friday slår rekord

Læs hele artiklen på Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD