Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Derfor jubler Elgiganten over Black Friday

Peder Stedal, administrerende direktør i Elgiganten, er mere end god tilfreds med Black Friday
Foto: PressefotoAfstemning

Hvad synes du om Black Friday?

Det er super - både for butikker og kunder
 
Det er super for kunder - men ikke for butikker, da priserne er for lave
 
Det er super for butikker - men for kaotisk for kunder
 
Det er på alle måder et dårligt udsalgsfænomen
 
Ved ikke
 

Om Black Friday:

Black Friday er et amerikansk udsalgsfænomen, hvor butikker sætter deres varer voldsomt ned dagen efter Thanksgiving for blandt andet at sparke julesalget i gang.

Datoen for Black Friday er altid fredagen efter Thanksgiving, hvor amerikanerne holder fri. Mandagen efter kaldes Cyber Monday og byder ligeledes på slagtilbud, blot udelukkende online.

Black Friday kom til Danmark i 2010 – og fik i 2013 det helt store gennembrud, hvor alle store butikker for alvor kastede sig ind i kampen. Udsalget foregår både online og i fysiske butikker.

Monday den 30 November 2015 kl. 11:29 af: Søren Duran Duus

Trods en uheldig start for Elgiganten blev det ifølge direktør Peder Stedal en ’helt vanvittig’ fredag. Se, hvad der hittede blandt kunderne.

Som omtalt her på detailfolk.dk slog Black Friday i Danmark rekorder, da det amerikanske udsalgsfænomen løb af stablen fredag den 27. november.

Det skete blandt andet, da Dankort-omsætningen i løbet af fredagen kom op på 1.983 millioner kroner, hvilket er ny forbrugsrekord. Det er 13 procent højere end den hidtidige dagsrekord, der blev sat under sidste års julehandel.

Og det er en stigning på 29 procent i forhold til Black Friday sidste år, oplyser Nets.

LÆS OGSÅ: Black Friday slog rekorder - se de vilde tal

Elgiganten er en af de mange butikker og kæder, der jubler over den nu endog meget populære shoppingdag, der kom til Danmark i 2010, men som først i 2013 fik sit helt store gennembrud, hvor alle store butikker for alvor kastede sig ind i kampen.

- Vi har slået alle rekorder til årets Black Friday. Allerede klokken 10 fredag formiddag havde vi solgt for 30 millioner kroner alene online, så vi er enormt tilfredse. Vi havde forventet, at det blev vildt, men det her har overgået alle forventninger, siger Elgigantens administrerende direktør, Peder Stedal, til detailfolk.dk.

Ligesom andre hjemmesider røg elgiganten.dk ned på grund af det enorme pres, da udsalget gik i gang ved midnat natten til fredag. Det skete, selvom Danmarks største elektronikkæde havde 'stresstestet' kædens servere med 400 procent overbelastning.

LÆS OGSÅ: Black Friday-start væltede mange hjemmesider

’Det var helt vanvittigt’

- Vores salg oversteg sidste års Black Friday med flere længder. Vi havde på forhånd lagt i kakkelovnen til, at dagen skulle blive større end sidste år med længere åbningstid og endnu flere gode tilbud på hylderne, men at dagen blev så stor, som den blev, det er vi selvfølgelig ekstremt glade for. Det var helt vanvittigt, ganske enkelt.

- Hvad hittede især blandt kunderne?

- Vi har solgt rigtig godt over hele linjen, og det var helt tydeligt, at mange benyttede lejligheden til at få en god start på julegaveindkøbene. Især hittede de små elektriske produkter og de store fladskærme, bærbare pc’er og tablets – og så selvfølgelig smartphones.

- Det er helt tydeligt, at elektronik ligger meget højt på listen over julegaveønsker hos danskerne, svarer Peder Stedal, som er stolt over Elgigantens medarbejdere.

I 2014 var Black Friday den sjettestørste salgsdag i Danmark nogensinde.

LÆS OGSÅ: Elgiganten om rekord-start: Black Friday er nu endnu vildereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD