Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Beroligende meldinger om truende varemangel i butikkerne

Foto: detailfolk.dkThursday den 14 October 2021 kl. 11:47 af: Kristian Holgersen

Topchefen for Salling Group forventer ikke en voldsom varemangel i de travle måneder forude. Fra netbutikkerne er meldingerne også ok.

Verdensomspændende vrøvl med forsyningskæderne kan betyde færre varer i butikkerne, når vi rammer de travle handelsmåneder sidst på året.

Gennem længere tid har kæder som Power og Elgiganten været åbne om udfordringerne med at få tilstrækkeligt med produkter hjem til butikkerne, mens historier om tomme hylder i Storbritannien også har fyldt i spalterne.

Men nu lyder der beroligende stemmer fra flere kanter. En af dem kommer fra topchefen i Salling Group - Per Bank - som på LinkedIn kommenterer på situationen.

- Sund skepsis er altid godt at bevæbne sig med, når mediemenuen indtages, og dette tilfælde er ingen undtagelse, skriver han blandt andet.

- Ja, der er helt særlige tilfælde, hvor det kan stramme til; eksempelvis PS5 (spillekonsol fra Sony, red.). Dem ville vi gerne kunne sælge flere af, men jeg kan berolige med, at vi også i år gennemfører Halloween, Black Friday og jul i Salling Group. Måske endda næsten helt, som vi plejer, lyder det fra Per Bank.

Fortrøstningsfuld på netbutikkernes vegne

På nettet hersker der en vis bekymring, når det gælder anskaffelsen af varer. Ifølge det seneste e-handelsbarometer fra Dansk Erhverv svarer hver fjerde netbutik, at de forventer at mangle varer til jul og black friday.

Men det lyder måske voldsommere, end det egentlig er, vurderer Jens Wedenborg, som er chefkonsulent i Dansk Erhverv.

- Der er heldigvis ingen, der svarer, at varemanglen er katastrofal, og det er også blot 5 %, der vurderer, at de kun vil få 50 til 75 % af varerne hjem i tide, udtaler han på Dansk Erhvervs hjemmeside.

- Så ja, der er mangel i enkelte brancher på enkelte varer, men rygterne om forsyningskædens død er stærkt overdrevne, og i langt de fleste butikker er der varer på hylderne inden den travle tid, lyder det fra Jens Wedenborg.

Især elektronikbranchen står til at blive ramt af varemangel, men det skyldes mest den akutte mangel på mikrochips.

LÆS OGSÅ: Hemmelighedsfuld direktør kæmper for at skaffe varerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD