Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tendens viser: Handel fra mobile enheder overgår laptops"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

App-samarbejde redder en million måltider i Coop

Foto: Steffen Sand/FacebookMandag den 24 august 2020 kl. 08:10 af: Kristian Holgersen

En milepæl er nået i samarbejdet mellem Coop og madspilds-appen Too Good to Go. - Her er et fælles projekt, siger direktør.

Siden 2017 har dagligvarekoncernen Coop haft et samarbejde med madspilds-appen Too Good to Go, og det har nu redet mere end en million måltider fra en skralde-skæbne i supermarkedernes containere.

- Vores kunder har, igennem efterhånden mange år, været optaget af at reducere madspild. Derfor er det naturligt for os at samarbejde med Too Good To Go, siger Signe D. Frese i en pressemeddelelse. Hun er CSR-direktør i Coop.

- Her er et fælles projekt, der virkelig giver mening, og det har været fantastisk at se, hvordan både kunder og butikker fra første færd har taget konceptet til sig. Derfor er der også hele tiden flere af vores butikker, der kommer med i ordningen, og mere mad der bliver reddet, fortsætter hun.

Det er selvfølgelig stadig en mulighed for, at fødevarerne er endt i skraldespanden hjemme hos kunderne. Men tager vi for givet, at det ikke er sket, så svarer de over en million måltider til 2,5 tons CO2-udledning - eller næsten 11 flyveture mellem København og London, viser et regnestykke fra Coop selv.

Ser efter varer hver dag

Som en del af samarbejdet tjekker medarbejderne i flere end 400 Coop-butikker landet over hver dag kølemontre og hylder for varer, der nærmer sig sidste salgsdato.

Det kan være brød bagt om morgenen, som ikke må sælges dagen efter, to-go-salater med kort holdbarhed eller frugt og grønt, der skal spises nu. I stedet for at blive sendt til bioforgasning, bliver varerne pakket i de såkaldte ’lykkeposer’, som brugere af Too Good To Go-appen kan afhente i butikken.

- En million reddede måltider er en virkelig imponerende milepæl, siger landechef i Too Good to Go, Heidi Boye.

- Coop var den første repræsentant fra dagligvarehandlen i appen, og de deltagende butikker har nu stået for næsten en femtedel af al den mad, der er blevet reddet i Too Good To Gos fireårige levetid. Det giver vist sig selv, at vi er meget glade for det samarbejde, siger hun.

LÆS OGSÅ: Netto ruller app-samarbejde ud i alle butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD