Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Amerikansk modekæmpe: Butikker i Europa kan være på vej ud

Monday den 26 October 2020 kl. 09:48 af: Kristian Holgersen

Et kursskifte kan føre til, at en amerikansk modekæmpe går helt bort fra at have egne butikker i Europa. Det vil betyde mange lukninger.

Amerikanske Gap kan meget vel gå bort fra selv at drive butikker på det europæiske marked.

Det vil betyde et farvel til i alt 129 butikker, hvoraf de 70 ligger placeret i Storbritannien. Det skriver britiske The Guardian.

I stedet har Gap planer om at satse på sig en forretningsmodel med fokus på eksterne forhandlere og franchisebutikker, som modekæden allerede har 158 af i Europa.

- Franchise er en stærk og omkostningseffektiv måde at forstærke brandet på. Gennem franchise-koncepter når Gap kunder i 35 lande, mere end 400 butikker og 14 butikker, fremgår det af en pressemeddelelse fra koncernen.

Hjemme på det amerikanske marked er situationen også presset. I torsdags kunne Gap-koncernen præsentere planer om at lukke 350 butikker i kæderne Gap og Banana Republic. Det svarer til en nedgang på 30 procent i antallet af butikker.

Ifølge britiske og amerikanske medier møder Gap hård konkurrence fra eksempelvis H&M og Forever 21, hvor forbrugerne kan finde tøj til meget billige penge.

LÆS OGSÅ: Kæmpe svensk modekæde tester potentialet i DanmarkFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD