Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Skandaleramt modehus stopper blødningen

Foto: detailfolk.dkIJH A/S

- Modehuset Ilse Jacobsen, der har base i nordsjællandske Hornbæk, er særlig kendt for regntøj og gummistøvler, men sælger også tøjkollektioner, sko og personlig pleje.

- Ilse Jacobsen har egne butikker i Danmark, Norge, Sverige og Island.

Resultat af ordinær primær drift
2019: 5.965 (TDKK)
2018: -7.855
2017: 2.476

Årets resultat
2019: 2.015 (TDKK)
2018: 8.277
2017: 540

Kilde: IJH A/S, Årsrapport for 2019

Wednesday den 16 September 2020 kl. 11:42 af: Kristian Holgersen

Bundlinjen er på fremmarch i kendt modehus, som flere gange har været en tur rundt i mediemøllen. Regnfuldt vejr spiller en rolle.

Modehuset Ilse Jacobsen har været meget igennem. Historier om kritisable arbejdsforhold, beskyldninger om plagiat og uro på ledelsesplan har gang på gang fundet plads i avisernes spalter gennem de seneste år.

I årsregnskabet for 2019, som netop er offentliggjort, får Ilse Jacobsen dog lidt tiltrængt økonomisk oprejsning. Forrige års underskud på over otte millioner kroner er nemlig blevet udskiftet med et plus på to millioner.

- Bestyrelse og ledelse har i årets løb haft fokus på at skabe et stærkt økonomisk fundament for brandet, skriver ledelsen i årsrapporten.

- Dette er blandt andet sket gennem omkostningsreduktioner samt væsentlige ændringer i virksomhedens struktur mod en mere strømlinet organisation, fortsætter ledelsen.

Modehuset fik ny administrerende direktør - Trine Frausing - i august, mens Jonas Brennwald trådte til som bestyrelsesformand i januar. Han afløste den kendte erhvervsmand Morten Albæk, som forlod sin post på grund af “principielle uenigheder,” som han formulerede det i Børsen.

Sælger mere

Ilse Jacobsen lægger ikke konkrete tal for omsætningen frem i regnskabet, men i årsrapporten indikerer ledelsen, at der er tale om en forbedring.

- Et regnfuldt 2019 i Nordeuropa har haft en positiv omsætningseffekt for kernekategorierne indenfor regntøj og gummistøvler, mens serien af letvægt sommersko lavet i genbrugsmaterialer og uden lim, har vist markant vækst på alle markeder, skriver ledelsen.

Trods coronakrisen regner Ilse Jacobsen med at fortsætte væksten i årsregnskabet for 2020.

- Ledelsen forventer en EBITDA på mellem 3-7 procent i 2020 og det forventes af bestyrelsen at selskabet på sigt skal drifte i niveauet 10 procent EBITDA, fremgår det af årsrapporten.

LÆS OGSÅ: Toneangivende modebrand præsenterer nyt butikskonceptFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD