Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Afsløring: Tidligere Illum-ejer i kæmpe skattelæk

Foto: detailfolk.dkDet store skattelæk

11,5 millioner dokumenter afslører, at advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama hjælper velhavere fra hele verden med at holde formuer hemmelige for skattemyndighederne.

Kilde: DR

Mandag den 4 april 2016 kl. 11:35 - Kilde: DR

Dansk forretningsmand kendt blandt andet fra den danske detailbranche er blevet afsløret i lækkede papirer fra advokatfirma i Panama.

Den gigantiske skattelæk-sag, som søndag aften blev afsløret i alverdens medier, har også tråde til en dansk forretningsmand kendt fra den danske detailbranche.

Således kan DR afsløre, at Harry Rosenberg er en af de forretningsmænd, der er blevet afsløret i de lækkede papirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Det fremgår af DR-dokumentaren ’Det Store Skattelæk’, der afdækker, hvordan virksomheder og enkeltpersoner har skjule formuer i det mellemamerikanske land Panama.

- I 2009 solgte det danske anpartsselskab Aps KBUS 8 nr. 2051 et datterselskab til selskab i Panama for én million kroner. Det var der vel egentlig ikke noget suspekt i. Men ifølge eksperter var datterselskabet langt mere værd på salgstidspunktet - godt 32 millioner kroner - og manøvren viste sig at være en måde at få 31 millioner kroner ud af Danmark på, skriver dr.dk.

Og videre:

- Manden, der ser ud til at få noget ud af Kbus-manøvren, er den danske forretningsmand Harry Rosenberg, der blandt andet har ejet Hotel Marienlyst i Helsingør og stormagasinet Illum i København.
Kort efter salget af datterselskabet gik Kbus konkurs og efterlod kreditorerne med et tilgodehavende på 100 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Garvet detailprofil ny topchef i Illum

Rosenberg svarer ikke

Harry Rosenbergs kone var direktør i ’Aps KBUS 8 nr. 2051’, da datterselskabet i 2009 bliver solgt til et selskab i Panama, som Harry Rosenberg kontrollerer, skriver dr.dk videre.

DR har uden held forsøgt at få en kommentar fra Harry Rosenberg, men han svarer ikke på DR's henvendelser.

 

Læs hele artiklen på DR


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD