Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kære Mette F & Co.: stop venligst opfordringen til at handle online NU – I skader danske arbejdspladser"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Advarer om flere unge arbejdsløse i detailhandlen

Per Tønnesen, formand i HK Handel.
Foto: Karin Meldgaard HenriksenOnsdag den 3 juni 2020 kl. 11:53 af: Kristian Holgersen

En trepartsaftale for milliarder skal give flere lærepladser. Men detailhandlen kan opleve uheldige bivirkninger, lyder advarslen.

I slutningen af maj indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale, der øremærker 5,6 milliarder kroner til at holde hånden under lærepladserne i kølvandet på coronakrisen.

Men den ekstra indsats kan give problemer for detailhandlen, fordi den ikke tager højde for de områder, hvor der ikke er mangel på praktikpladser.

- Aftalen kan indebære, at flere unge uddannes til arbejdsløshed især på detailhandelsområdet, siger HK Handels formand, Per Tønnesen.

- Jeg håber, at aftalen er god på de øvrige fagområder og kan medvirke til at skabe flere lærepladser, hvor der nu og fremover er behov for mere faglært arbejdskraft, fortsætter han.

Milliarderne i aftalen bliver hentet fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. De skal finansiere en løntilskudsordning, der sikrer, at virksomheder kan få dækket en stor del af udgifterne til at have elevpladser. Se detaljerne i aftalen her.

Forskel på brancher

På detailhandelsområdet må cirka 30 procent af de nyudlærte salgsassistenter lige nu stille sig op bagest i ledighedskøen efter endt uddannelse.

Ifølge HK Handel har de svært ved at komme i nærheden af branchens få heltidsjob, fordi de bliver overhalet af folk med flere års erfaring.

- Jeg synes, man skal have en aftale, hvor man gerne overkompenserer de virksomheder, der påtager sig at uddanne unge på områder, hvor der skønnes at være behov for mere faglært arbejdskraft, siger Per Tønnesen.

- Og så må de virksomheder, hvor der allerede i dag uddannes tilstrækkeligt med faglært arbejdskraft, nøjes med mindre eller ingen kompensation på de områder, hvor der uddannes for mange, siger han.

LÆS OGSÅ: HK Handel: Udbredt ordning skal stoppes af EUFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD