Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

17-årig iværksætter: Fra børneopsparing til verdensomspændende virksomhed

En bloggers billede af en af Julie Abelstedts ringe gjorde den unge iværksætters designs populære på de sociale medier.
Foto: Julie AbelstedtWednesday den 25 March 2015 kl. 06:00 af: Freja Thorbech

17-årige Julie Abelstedt regner med snart at runde en sekscifret omsætning i den webshop, som hun driver fra sin lille lejlighed ved siden af skolegang.

Det startede med en idé hjemme på 16-årige Julie Abelstedts pigeværelse.

Hun fandt mange smykker på markedet meget skandinaviske og minimalistiske i sit udtryk. Hun er dog selv mere til smykker med sten og det fik hende til selv at kaste sig over at designe smykker.

- Jeg begyndte at designe mine egne ringe igennem et 3D-program og ledte efter leverandører på nettet, der kunne lave mine ting, fortæller Julie Abelstedt til detailfolk.dk.

Det lykkedes hende at finde nogle gode kontakter, og det fik den i dag 17-årige pige til at tage en beslutning.

- Jeg valgte at flytte hjemmefra med min kæreste for at jeg kunne få tid og ro til min virksomhed. Her kan jeg bygge den op og have plads til alle mine smykker, boblekuverter og alle de ting, der følger med, når man driver en webshop, forklarer Julie Abelstedt.

Finansieringen til forretningseventyret kom fra hendes egen opsparing af lomme- og konfirmationspenge.

Et hit på de sociale medier

Jule Abelstedt sælger sine ringe via netbutikkerne abelstedt.dk og abelstedt.com. Successen tog dog først rigtig fart, da en blogger tog et billede af en af hendes ringe og delte det på Instagram.

- Folk gik fuldstændig amok på nettet. Billedet er set af millioner af mennesker rundt over hele verden. For næsten hver anden time der gik, så jeg, at billedet var blevet delt et nyt sted på enten Instagram, Facebook, Tumblr eller Pinterest. Det fik mig til at indse, at der virkelig var nogen, der ønskede de designs, jeg havde lavet, fortæller den unge iværksætter.

Det satte gang i den grad gang i hendes forretning, især på internationalt plan. Julie Abelstedt regner med at nå en sekscifret omsætning inden for kort tid, og omkring halvdelen af den kommer fra udlandet.

Driver butik fra lille lejlighed

Netbutikkerne drives dog fortsat kun af hende og kæresten hjemme fra deres 50 kvadratmeter store lejlighed.

- Vi har ikke brug for mere plads. Vores varer fylder lidt, men det går, og det fungerer, synes jeg. Mine smykker sørger jeg for at holde orden på, så længe der er styr på det, så kan jeg altid tage soveværelset i morgen, siger den unge iværksætter og griner.

Artiklen fortsætter på næste side


Forrige side 1 2 Næste side

Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD