Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Ilse Jacobsens iværksættereventyr: Fra sortbørslån til millionsucces

Ilse Jacobsen måtte låne penge på sortbørsen for at starte sin forretning, der 21 år efter er blevet en verdensomspændende succes.
Foto: ILSE JACOBSEN HORNBÆKHistorien bag navnet

- For mig er en skovl er en skovl en skovl, og en spade er en spade. Ilse Jacobsen er jo mit navn, så hvorfor skulle jeg opdigte et eller andet fransk navn for at sælge et produkt, spørger Ilse Jacobsen retorisk, da hun skal forklare, hvorfor hun valgte at bruge sit eget navn til sit livstilsbrand.

- Jeg synes ikke, at jeg behøver at være flov over mit navn. Det er jo det, jeg hedder. Navnet Jacobsen har jeg hugget. Det fik jeg, da jeg blev gift. Min eksmand driller mig også lidt ind imellem og spørger, om han ikke skal have provisioner. Vi er stadig gode venner, forklarer Ilse Jacobsen, der hed Rohde Olsen før hun blev gift.

Også tilføjelsen Hornbæk giver mening, mener Ilse Jacobsen.

- Du drømmer ikke om, hvor mange der har sagt til mig, at jeg ikke kunne sætte Hornbæk efter mit navn. Det var at gå over grænsen mente de. Men det er jo det, det er. Mig og Hornbæk. Og det er jo lykkedes os at få det ud i 23 lande alligevel, siger Ilse Jacobsen med et skævt smil.

Onsdag den 21 maj 2014 kl. 11:16 af: Freja Thorbech

Mød erhvervskvinden, der - uden detailerfaring og lån i banken - alligevel har formået at skabe en verdensomspændende succesforretning.

Et nej fra banken kan få mange til at droppe iværksætterplanerne. Men ikke Ilse Jacobsen.

Den driftige forretningskvinde fra Hornbæk lod sig ikke stoppe, da hun ville designe sin første skokollektion og åbne sin egen butik.

- Fire timer efter, at jeg var gået ud af banken, og de havde sagt nej til at låne mig pengene, stod de på min konto. Jeg havde lånt dem på sortbørsmarkedet i København med en aftale om, at hvis ikke jeg betalte dem tilbage skulle jeg betale 10.000 kroner i renter om måneden, forklarer hun.

Detailfolk.dk er taget til Hornbæk for at møde forretningskvinden, der sidste år kunne fejre sit 20 års jubilæum. Hun har sat os stævne i det nyeste skud på stammen af hendes forretningsimperium - KURBADET by ILSE JACOBSEN. Et luksuriøst spa i rolige omgivelser.

I dag, 21 år efter bankens nej, kan Ilse Jacobsen se tilbage på en fantastisk succeshistorie. Produkterne fra livsstilsbrandet ILSE JACOBSEN HORNBÆK sælges i dag i såvel egne som franchisedrevne butikker i 23 forskellige lande, og sidste år kom firmaet ud med sit bedste resultat hidtil.

Hvorfor lave for andre, hvad man kan gøre for sig selv

Ideen til at starte brandet ILSE JACOBSEN HORNBÆK opstod, mens hun var i en anden virksomhed, der havde med tøj og sko at gøre.

- Jeg syntes egentlig, at jeg havde meget godt flair for det med tøj og sko, så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne lave det for mig selv. Der er jo ingen grund til at lave alt for andre, hvis man lige så godt kan gøre det for sig selv, forklarer Ilse Jacobsen.

Hun startede med at designe en sandalkollektion med tilhørende saronger og toppe. Da hun skulle finde et sted at sælge dem fulgte den første butik kort tid efter.

- Jeg kunne bare godt se ideen i Hornbæk, strand og sommer. Jeg lavede sandaler, saronger og toppe, og det skulle jo sælges et eller andet sted i Hornbæk, siger Ilse Jacobsen.

Detailerfaring havde hun ingen af, men det skræmte hende ikke.

- Jeg tror bare, at det ligger i mig, at jeg kan de ting. Jeg har arbejdet helt fra jeg var seks år med alt lige fra at gå med aviser til at hjælpe mælkemanden og bageren og tjent mine egne lommepenge. Jeg kan godt lide at skabe noget, og så kan jeg godt lide købmandskab; at købe og sælge, siger hun.

Hun havde udset sig lokalet til den første butik, men da de var lejet ud til en anden forsøgte hun med alverdens tricks at få lov til at overtage butikken. Hun tilbød lejeren penge, mens ejeren af lokalerne fik flere postkort fra Paris, hvor Ilse Jacobsen ikke lagde skjul på, at hun meget gerne ville overtage, hvis butikken en dag blev ledig. Og det gjorde den.

- Hende der havde lejet den, forlod den af egen fri vilje. Det var lidt dumt, hun kunne jo have taget imod de penge, jeg tilbød, men det gjorde hun ikke. Ejeren ringede så til mig og fortalte, at jeg kunne få den, men huslejen lå altså fast, den kunne vi ikke rykke på. Den var på 2.000,- kroner, så det kunne jeg lige overkomme, siger Ilse Jacobsen og griner.

Det er 20 år siden, og i dag ligger butikken stadig det samme sted, og mange flere er kommet til. Både ude i verden, hvor ILSE JACOBSEN har 23 konceptbutikker i fem lande, men også på den samme vej Hornbæk, hvor den første butik ligger side om side med flere af livstilsbrandets andre butikker såvel som KURBADET. Senest er der også kommet en butik fra mærket CRUIZE by ILSE JACOBSEN til.

Artiklen fortsætter på næste side


Forrige side 1 2 Næste side

Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD