Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Verdenskendt netbutik kan ende i kløerne på danske myndigheder

Foto: detailfolk.dkThursday den 4 March 2021 kl. 11:52 - Kilde: Politiken

Myndighederne holder øje med en af de mest brugte netbutikker herhjemme på grund af mistanke om vildledende førpriser.

I øjeblikket undersøger Forbrugerombudsmanden de førpriser, som varerne på netbutikken Wish.com bliver markedsført med. Sagen kan ende med en politianmeldelse, skriver Politiken.

- Førpriserne på Wish virker umiddelbart urealistisk høje, siger Eva Sjøgren til avisen. Hun er chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

- Der er besparelser på helt op til mere end 90 procent, og det giver forbrugeren et indtryk af, at man får et rigtig godt tilbud. Men hvis førprisen ikke er rigtig, er forbrugeren blevet vildledt og har ikke truffet sit valg på grundlag af korrekte oplysninger, siger hun.

Fordi Wish.com er en handelsplatform, som bliver benyttet af eksterne sælgere, mener virksomheden ikke, at de kan drages til ansvar for vildledende priser og salg af kopivarer.

I Dansk Erhverv bakker man op om Forbrugerombudsmandens kritiske blik på Wish.com.

- Der er mange problemer med Wish. Priserne er i strid med reglerne angivet uden moms, uden at det er tydeligt, og der anføres meget store besparelser, uden at førpriserne nogensinde har været gældende, siger markedschef Lone Rasmussen. Hun fortsætter:

- Samtidig viser adskillige undersøgelser fra blandt andre Dansk Erhverv og Forbrugerrådet Tænk, at produkterne ikke lever op til EU’s produktsikkerhedsregler, og at der sælges kopivarer.

I den seneste måling fra Dansk Erhverv var Wish.dk nummer 11 på listen over de mest brugte netbutikker i Danmark gennem 2020.

LÆS OGSÅ: Enorm kinesisk kæde åbner første butik i Danmark

Læs hele artiklen på Politiken


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD