Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Tvangslukninger møder ærgrelse og kritik: - Julehandlen går tabt

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Er det en fornuftig beslutning at lukke specialhandlen ned grundet smittespredning?

Ja, det er en klog beslutning
 
Måske, men det burde så have været alle butikker samtidig
 
Nej, det er en overilet beslutning
 
Ved ikke
 

Nedlukning i julen 2020

- Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer lukkes fra 17. december 2020 til og med 3. januar 2021.

Butikker beliggende disse steder lukkes som udgangspunkt, medmindre der er direkte adgang til butikken fra gaden.

- Udvalgsvarebutikker på 5000 m2 eller derover lukkes fra 17. december til og med 3. januar 2021.

- Alle udvalgsvarebutikker lukkes fra 25. december til og med 3. januar 2021.

- Lukningerne gælder ikke for dagligvarebutikker, apoteker og specialforretninger med medicinsk udstyr.

Kilde: coronasmitte.dk

Thursday den 17 December 2020 kl. 11:31 af: Kristian Holgersen

Detailhandlen er præget af usikkerhed og kritiske røster oven på nyheden om tvangslukning af storcentre og butikker. Få et overblik.

Allerede før pressemødet i Spejlsalen onsdag aften havde mange af de store medier opsnappet, at statsminister Mette Frederiksen (A) ville fremlægge planer om en nedlukning af detailhandlen. Og ganske rigtigt.

Torsdag morgen starter alle shoppingcentre på en tidlig juleferie, og fra mandag følger en række liberale erhverv, mens store dele af den resterende detailhandlen skal holde lukket fra første juledag.

De voldsomme tiltag rammer en i forvejen trængt detailhandel, og flere navne fra branchen har da også været ud med kritik af regeringens planer.

- Nedlukning kan øge smittetryk! Afvent nedlukning til efter jul og hold styr på smitterisikoen, advarer den administrerende direktør fra Sportmaster eksempelvis i et opslag på LinkedIn.

- Jeg er overbevist om, at det er mere risikabelt at lukke storcentrene nu end at holde dem åbne. Detailhandlen har vist, at vi kan håndtere situationen, fortsætter han.

Trængsel flere steder

I timerne efter pressemødet begyndte mange danskere af valfarte til landets shoppingcentre, hvoraf mange havde valgt at udvide åbningstiden helt til midnat.

Fra i dag kan nedlukningen af shoppingcentrene så ende med at skabe trafikpropper andre steder i detailhandlen. Det kan blive kaos, lyder advarslen fra Dansk Erhvervs direktør i Ekstra Bladet.

- Når man flytter kunderne fra storcentrene til de mindre butikker, så vil der opstå kaotiske tilstande i nogle butikker, siger Brian Mikkelsen til avisen.

- Det er rigtigt at sætte ind nu, men man skulle have snakket med os om det inden, fortsætter han.

Direktøren for Aarhus City Forening, Claus Bech, bakker op. Han mener slet ikke, at regeringen burde lukke dele af detailhandlen ned før jul.

- Presset på de øvrige butikker bliver jo større, og det er både godt og skidt. Det er godt omsætningsmæssigt, men trængselsmæssigt kan det være en dårlig beslutning, men vi handler og agerer ud fra de beslutninger, myndighederne træffer, siger han til TV2 Østjylland.

Et hårdt slag for økonomien

Tvangslukningerne kunne næppe komme på et mere uheldigt tidspunkt for mange af landets butikker, som gik efter at vinde lidt af det tabte tilbage i de sidste uger af julehandlen.

For modevirksomheden Ball Group, der har godt 40 butikker i Zizzi-kæden, kommer det som et hårdt slag.

- Vi havde jo regnet med og planlagt efter, at den kommende weekend og de efterfølgende dage skulle være vores største salgsuge hele året – i konkurrence med black friday. Sådan bliver det ikke, siger den adm. direktør, Kuno Kildetoft, til Børsen.

- Vi havde en god sommer og start på efteråret, men siden der blev indført krav om mundbind, er det kun gået én vej – nedad. Når der nu lukkes ned, så går vi jo fra at miste måske 30 procent af omsætningen i en butik til det hele, 100 procents nedgang, fortsætter han.

I Næstved Storcenter, hvor Zizzi har en af sine butikker, ville direktør Alida Christiansen gerne have haft weekenden med. Sådan blev det ikke.

- Alle mine dejlige butikker står overfor deres store julehandel, som de desværre ikke får nu. De er selvfølgelig dydt frustrerede og rigtig kede af, at det er sådan det er. Det er deres julehandel, der går tabt, siger hun til sn.dk.

LÆS OGSÅ: Danske kæder ramt af nye nedlukninger midt i julehandlen Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD