Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Større politisk fokus på iværksætteri

Foto: detailfolk.dkFriday den 8 May 2015 kl. 09:10 af: Freja Thorbech

Iværksætteri er kommet på politikernes dagsorden. Flere partier har i dag iværksætterordfører modsat op til sidste Folketingsvalg.

Iværksætteri er i den grad kommet på den politiske agenda. 

Hjemmesiden Ekspertvalg.dk, der tilbyder prissammenligning af leverandører og selv er startet af iværksættere, har lavet en undersøgelse, der viser, at en bredere vifte af partier, både på den røde og på den blå blok, har sat større fokus på at fremme iværksætterkulturen i Danmark.

Blandt andet har hele tre partier i dag ordfører, der udelukkende fokuserer på iværksætteri. Det gælder Socialdemokraterne, Venstre og Radikale. Samtidig taler flere erhvervsordfører også iværksætternes sag. Blandt andet mener Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen, at der på trods af større politisk fokus stadig kan gøres mere for iværksættere.

- På mange måder klarer vi os godt. Det er let at starte virksomhed i Danmark. Men vi har lidt fået skabt en lønmodtagerkultur i Danmark, hvor man med høje marginalskatter og kapitalskatter ikke gør det attraktivt at starte en virksomhed, fordi den potentielle gevinst er lavere end i andre lande, siger han i en udtalelse.

Flere starter virksomhed

Samtidig ser det ud til, at iværksætterne rundt om i landet har fået blod på tanden.

Før det forrige valg i 2011, blev der i det første halvår etableret omkring 12.000 nye virksomheder, mens det anslås at der i samme periode i år vil etableres over 13.000 virksomheder. Antallet af konkurser pr. måned er desuden faldet fra 450 i 2011 til 300 konkurser i 2015. Se flere tal her.

Hos Ekspertvalgt.dk håber man, at den positive tendens fortsætter, og at den opmærksomhed iværksætteri har fået siden sidste valg, også kan gøre det til det kommende valgs store samtaleemne, fortæller kommunikationsansvarlig Patrick Westphal til detailfolk.dk.

LÆS OGSÅ: Iværksættersucces: Utraditionelt koncept førte til investormillioner og 60 ansatteFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD