Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Søstrene Grene buldrer frem

Foto: detailfolk.dkThursday den 29 August 2013 kl. 08:46 af: Freja Thorbech

Den danske familiekæde har netop fremlagt det hidtil bedste regnskab i kædens 40-årige historie. Samtidig satser kæden på massive udvidelser.

Det går godt for Søstrene Grene.

Den danske familiekæde har netop fremlagt et rekordregnskab, der viser en stor stigning i årets resultat før skat fra 4,2 millioner kroner sidste år til 19,4 millioner kroner i år. Det gør det til det bedste regnskab i kædens 40-årige historie.

- Vi er rigtig godt tilfredse. Det er gået langt bedre end ventet, siger adm. direktør Mikkel Grene, der dermed også kan være godt tilfreds med det første regnskab med ham ved roret.

Af konkurrencemæssige årsager oplyser Søstrene Grene ikke om virksomhedens omsætning. Mikkel Grene vil dog gerne fortælle om årsagerne til det rekordstore resultat. Det skyldes blandt andet, at man har indført en ny strategi, der i løbet af det sidste år har hævet omsætningen i de eksisterende butikker med omkring 10 procent.

- Vi har delt butikkerne op på en lidt anden måde, hvor kunderne bedre kan overskue sortimentet, så vi sikrer, at de kan finde de ting, de skal bruge til en særlig lejlighed. Butikkerne er med andre ord blevet mere strukturerede, hvilket har skærpet vores indkøb og forbedret butiksoplevelsen for kunderne, forklarer Mikkel Grene om den nye strategi.

Mere end 40 nye butikker på vej

Detailfolk.dk har tidligere beskrevet, hvordan familiekæden havde store planer om ekspansion.

LÆS OGSÅ: Dansk familiekæde varsler massiv udvidelse

Nu sætter Mikkel Grene konkrete tal på de planer.

- Vi skal nå 100 butikker i løbet af 2015, og som det ser ud nu, bliver det nok i starten af 2015, siger han til detailfolk.dk.

Det er en ambitiøs plan, da kæden i skrivende stund har 58 butikker, men der er flere grunde til, at man nu satser så massivt på ekspansion.

Dels er der den nye strategi, der allerede har ført en stigende omsætning med sig. Derudover har Søstrene Grene haft god succes med de butikker, kæden allerede har på udenlandske markeder.

- Det er vigtigt at udvikle sig som virksomhed. Man bliver dygtigere af også at komme ud og prøve sit koncept af på nye markeder. Og så er det en fordel at have en større volumen, når man skal købe ind, forklarer Mikkel Grene.

Men det er ikke uden problemer, at kaster sig ud i så massiv en ekspansion. Blandt andet har den nye strategi ført en del turbulens med sig, fortæller Mikkel Grene.

- Det er klart, at når man kommer med mange nye tanker og ideer, så skaber det noget turbulens rundt omkring. Det er en udfordring at få alle med, og det stiller store krav til medarbejderne, men jeg synes, at de har klaret det helt fantastisk. Heldigvis kan vi også se, at det er gået godt indtil videre, og det gør, at der nu er kommet en ekstrem positiv holdning til de her forandringer, siger han.

Fem nye lande

Søstrene Grene har været til stede i udlandet siden 2005, hvor kæden åbnede de første karakteristiske discountbutikker i Island og Norge.

I dag er Søstrene Grene udover Danmark, Norge og Island også til stede i Sverige og Holland, men der er også helt nye lande i spil til placeringen af de mange nye butikker.

- Helt konkret har vi to nye markeder på vej i år, og så forventer vi også at åbne i tre nye lande til næste år, siger Mikkel Grene, der ikke vil afsløre de konkrete lande af konkurrencemæssige hensyn.

Allerede i dag slår to nye Søstrene Grene butikker dog dørene op i henholdsvis Malmø og Rødovre Centrum. Og vi har heller ikke set det sidste til de karakteristiske discountbutikker herhjemme.

- Der kommer flere butikker herhjemme, men det bliver primært uden for landets grænser, at der kommer til at ske noget fremadrettet, siger Mikkel Grene til detailfolk.dk.

LÆS OGSÅ: Historien om en international søstersuccesFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD