Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Silvan-ejer sælger 18 butikker til konkurrent

DT Group, der blandt andet står bag Silvan, har valgt at lukke en af sine svenske butikskæder og sælge 18 af butikkerne til den konkurrenrende Jem & Fix-kæde.
Foto: detailfolk.dkWednesday den 26 March 2014 kl. 14:26 af: Freja Thorbech

Selskabet, der bl.a. står bag den danske Silvan-kæde, sælger nu 18 svenske butikker til en konkurrerende dansk byggekæde.

DT Group, der blandt andet ejer danske Silvan og Stark, sælger nu 18 butikker på det svenske marked til Jem & Fix.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Salget sker, fordi selskabet har valgt at lukke den svenske lavpriskæde Cheapy.

- I de seneste 12 år har vi udviklet og ekspanderet Cheapys koncept til at omfatte 31 butikker. Trods en god udvikling, har vi måttet indse, at det kræver betydelige investeringer at opnå en tilfredsstillende indtjening, siger DT Groups koncernchef, Ole Mikael Jensen, i pressemeddelelsen.

Udover de 18 butikker, der nu bliver til Jem & Fix, lukker man to butikker og konverterer 11 butikker til Beijer-butikker, der er en anden af selskabets kæder i Sverige.

Halvårsregnskab vidner om presset marked

Udmeldingen om salget kommer samtidig med, at DT Group sammen med sin engelske ejer Wolseley offentliggør halvårsregnskab.

Markedet i Norden bærer stadig præg af et yderst presset marked. Omsætningen faldt i første halvår med 4 procent til 8,1 milliarder kroner sammenlignet med 8,5 milliarder kroner året før. Driftsresultatet landede på  276 millioner kroner sammenlignet med 366 millioner kroner året før.

- Resultatet er påvirket af store investeringer i implementeringen af koncernens strategiplan. Tilbagegang er ikke rart, men vi må glædes over, at vi stadig er profitable i et svært marked, siger Ole Mikael Jensen.

I Danmark landede Starks omsætning det seneste halve år på 3,1 milliarder kroner sammenlignet med 3,2 milliarder kroner sidste år, mens Silvan omsatte for 717 millioner kroner sammenlignet med 727 millioner kroner året før.

- Der er ingen tvivl om, at markedet stadig er under massivt pres, men det glædelige er, at det ser ud som om tilbagegangen er stoppet – godt hjulpet på vej af en mild vinter særligt i Danmark, siger Ole Mikael Jensen.

DT Group har også netop kunne meddele, at den tidligere Flügger topchef Søren P. Olesen per 1. april bliver ny adm. direktør i Stark-kæden.

LÆS OGSÅ: Tidligere Flügger-boss bliver topchef i byggekæmpeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD