Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Selvbetjeningskasser har ikke kostet medarbejdere

Foto: detailfolk.dkMandag den 18 marts 2013 kl. 08:15

Det har ikke ført til fyringer at en større del af kunderne i Føtex og IKEA nu kan bruge selvbetjeningskasser.

Selvbetjeningskasser er et hit. I hvert fald hvis man skal tro Føtex og IKEA, der gør stor brug af dem. Folk med lidt færre varer kan komme hurtigt frem til kassen og selv stå for scanning og betaling af deres varer. 

Og selv om mange nok tænkte, at selvbetjeningskasserne, foruden at tilbyde kunderne hurtig og alternativ betalingsmuligheder også var en del af en spareøvelse, viser det sig ikke at være tilfældet. Det skriver Business.dk.

- Det her er ikke et besparelsesinitiativ. Det vil jeg gerne holde fast i. Hvis vi har en pose penge, som vi skal bruge på at bemande en butik, kan vi fordele de ressourcer anderledes. Vi har ikke opsagt nogen på grund af det her, siger projektleder i Føtex, Steffen Skov Larsen til Business.dk.

Flere selvbetjeningskasser

Hos både IKEA og Føtex tænker man fremover selvbetjeningskasser ind hver gang man åbner nye butikker og varehuse, skriver avisen.  Hos Coop har man derimod ikke i sinde at bruge selvbetjeningskasserne lige foreløbig, her har man for nyligt indkøbt nyt dyrt kasseterminaler hjem. 

- Det er ikke så mange år siden, vi investerede i nye betjente kasseterminaler. Derfor er vi ikke blevet fristet af også at skulle ud og investere i selvscanningskasser. Grundlæggende kan vi godt lide, at der er kontakt mellem kunder og personale. Vi vurderer ikke, at kunderne er voldsomt interesserede i de her kasser. Det ser vi ud fra de erfaringer, som vi ser i branchen, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop til Business.dk

LÆS OGSÅ: Ny app kan koste kassedamen jobbet

(Business.dk)
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD