Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Årets Rema 1000-købmand: Fuldstændigt fantastisk

Kåringen af Tommy Hahn Sørensen som årets købmand hos Rema 1000 fandt sted på kædens årlige rigsmøde, hvor alle købmænd samles til møde og fest. I år var festen i Odense i sidste weekend i september
Foto: Rema 1000Hvad er franchising?

Franchise eller franchising kan kort beskrives som den måde, hvorpå den franchisegiver, der ejer forretningssystemet, kan outsource eller uddelegere den kundeorienterede del af systemet til en samarbejds-partner. Partneren – franchisetageren – må bruge systemets handelsnavn i sin markedsføring, men skal drive forretningen i eget navn i et bestemt område i en aftalt periode.

Den viden, som franchisegiver overdrager, er franchisegivers knowhow, og den skal være detaljeret beskrevet i en manual. Franchisemanualen beskriver nøje, hvordan franchise forretningen skal ledes.

Kendte kæder

Sunset Boulevard, Rema 1000, Louis Nielsen, Kvik, Søstrene Grene, Punkt 1, Expert, McDonald’s og Burger King er blandt de kæder, som benytter sig af franchisekonceptet.

På eksportmarkederne er det for eksempel IC Group, Bestseller, Ecco, Jysk og Boconcept, som ifølge erhvervsmand og rådgiver inden for franchising Toke Allentoft ’holder fanen højt og flot repræsenterer dansk kunnen, men som ikke synes at vise interesse for at udvikle franchising nationalt’.

Onsdag den 21 oktober 2015 kl. 15:16 af: Søren Duran Duus

Det er lykkedes Tommy Hahn Sørensen at opnå sin vilde målsætning inden for få år. Se alle regionsvinderne.

Tommy Hahn Sørensen er årets købmand hos Rema 1000-kæden i Danmark.

Dermed opfylder den ambitiøse 34-årige købmand i Farum sin målsætning om at vinde titlen som årets købmand hos discountkæden. Det sker foran 264 andre butikker i kæden og kun små tre år efter, at Tommy Hahn Sørensen slog dørene op til sin Rema 1000-butik.

- Det var en målsætning for mig at få titlen inden for de første fem år, og at jeg allerede nu kan kalde min butik for Danmarks bedste er fuldstændigt fantastisk. Det er jo noget af det største, man kan opnå som købmand. Det er også en stor bekræftelse for mig i, at de gode gamle købmandsdyder stadig væk betaler sig at gøre sig umage med at efterleve, siger Tommy Hahn Sørensen, der tildeler en stor del af æren for butikkens nye titel til sine 45 medarbejdere.

LÆS OGSÅ: Alle ansatte i årets Kiwi-butik vinder tur til udlandet

Derfor den bedste butik

Hans butik i Farum er ifølge den norskejede discountkæde blevet et centrum for lokalområdet og et stort trækplaster for pendlere.

Tommy Hahn Sørensen har en fortid i Rema 1000’s moderselskab Reitan Convenience, hvor han blandt andet har været franchisetager i 7-Eleven og besiddet flere poster på 7-Elevens hovedkontor.

Rema 1000’s regionschef Bo Rønnest forklarer blandt andet om begrundelsen for kåringen af Rema 1000-butikken i Farum med Tommy Hahn Sørensen i spidsen som franchisetager:

LÆS: Rema 1000 vil være Danmarks største dagligvarekæde

30 ungarbejdere

- Butikken har et stærkt team af engagerede medarbejdere. Tommy går meget op i, at for eksempel hans ungarbejdere skal have tid til deres skole, sådan at de kan være 100 procent til stede i deres arbejde, når de er i butikken. Det kan kunderne mærke, og det giver et stærkt medarbejderteam.

Ud af Tommy Hahn Sørensens 45 ansatte i butikken er de 30 ungarbejdere fra lokalområdet, og indtil foråret 2014 hjalp Tommy Hahn Sørensens kone, Cecilie, til i butikken.

Kåringen som årets Rema 1000-butik bliver fejret torsdag den 29. oktober mellem klokken 13 og 17, hvor Tommy Hahn Sørensen sammen med kædens direktør Henrik Burkal og regionschef Bo Rønnest serverer kransekage og bobler for kunderne. Desuden lokker butikken med specielle tilbud den dag.

Som modtager af årets butik får Rema 1000-butikken i Farum et diplom, statuette, blomster, jakker til alle medarbejdere, men vigtigst af alt; hæder og anerkendelse fra 263 købmandskolleger i kæden, oplyser Rema til detailfolk.dk.

Årets Rema 1000-butik i 2014 lå i Carlsberg-bydelen i København. Læs mere her.

Regionsvinderne hos Rema 1000:

 • Sindal
 • Lind
 • Kristrup
 • Tranbjerg
 • Skolegade, Vejle
 • Vojens
 • Nyborg
 • Farum (og national vinder)
 • Fårevejle
 • Stensved, Vordingborg
 • Glostrup

LÆS OGSÅ: Rema 1000 viser flot vækst efter seks månederFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD