Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Rekordregnskab fra Ikea udløser kæmpebonusser

Wednesday den 23 November 2016 kl. 09:22 af: Lise Møller Schilder

Ikea har slået flere rekorder med sit seneste regnskab. Derfor belønnes de ansatte med store bonusser - op til 130 procent af lønnen.

Det langsigtede mål var at nå en omsætning i Danmark på 4 milliarder kroner. Det nåede Ikea ikke helt, men omsætningen slog stadig rekord og kom utrolig tæt på med 3,986 milliarder kroner. Det er en vækst på 6,4 procent, hvilket ligger over forventningerne til dette regnskabsår. Ikea kalder selv regnskabet for historisk godt i en pressemeddelelse. 

Driftsresultatet ender på 363,9 millioner kroner, mens årets bundlinje kom op på 269,1 millioner kroner, hvilket også er historisk godt. Året før endte resultatet efter skat på 191,7 millioner kroner.

Store bonuser til ansatte

Det gode resultat er blevet fejret ved at give en række store bonusser til de medarbejdere, som arbejder i enheder, der har nået deres mål. Og det har rigtig mange, fortæller Tina Lindharth, som er corporate kommunikationschef i Ikea Danmark, til Detailfolk.

Hun forklarer, at medarbejderne i fire ud af de fem varehuse har modtaget bonuser på mere end 100 procent af deres månedsløn. I tre af varehusene ligger bonussen over 120 procent af lønnen. 

Der er dog også enheder, hvor målene ikke er blevet nået og bonusserne fordeler sig således, at nogen kun har opnået en bonus på lige knabt 20 procent af deres månedsløn. De fleste ligger dog over 100 procent, oplyser Tina Lindharth.

Køkken trækker vækst

Ikea har været til stede i Danmark i 48 år. Væksten har i år primært været drevet af Ikeas fokus på livet i og omkring køkkenet. Halvdelen af årets omsætningsvækst kommer fra det område. Over en bred kam købte kunderne 8 procent mere end året tidligere. På Ikea.dk steg handlen med 19 procent. 

- Regnskabet viser, hvad vi kan opnå, når vi alle trækker i samme retning og arbejder med fælles prioriteringer og tydelige mål. Vi har leveret et resultat, der er bedre end forventet, og jeg skylder derfor en stor tak til alle medarbejdere, der har ydet en fantastisk indsats i året, der er gået, siger administrerende direktør i Ikea Danmark, Dennis Balslev i pressemeddelelsen.

Målet for 2017 var tidligere at nå en omsætning på 4 milliarder kroner, men da det mål næsten kom i hus et år før, er Ikeas forventninger til 2017 ændret. Nu regner man med en omsætning på 4,17 milliarder kroner. Det svarer til en omsætningsvækst på 5 procent.

LÆS OGSÅ: Kommune oprevet over stank fra IkeaFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD