Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Rekordår for dansk e-handel

Foto: detailfolk.dkFriday den 15 February 2013 kl. 11:10 af: Puk Holm Hansen

Danskernes forbrug på nettet når nye højder. Den danske e-handel nåede i 2012 en omsætning på 55 milliarder.

Det er fortsat populært at handle på nettet. Så populært at den danske e-handel i 2012 nåede en rekordomsætning på 55 milliarder kroner. En stigning på 19 procent i forhold til forrige år.

Det viser årsrapporten 2012 fra Dansk e-handelsanalyse.

Tallet er 4 milliarder højere end de første opgørelser for den danske e-handels omsætning i 2012.

- Vi oplever fortsat massiv vækst i e-handel, hvor danskerne især lægger vægt på bekvemmeligheden ved at kunne handle, når det passer dem. Og så er tilfredsheden med e-handel rigtig høj, da 8 ud af 10 danskerne er tilfredse med såvel netbutikker som levering, siger Annette Falberg, administrerende direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, der står bag Dansk e-handelsanalyse,
i en udtalelse.

LÆS OGSÅ: Rekord: Danskerne handler for 51 milliarder på nettet.

En stor del af pengene går til udlandet

Til stor skuffelse for den danske detailbranche er en stor del af stigningen, hele 40 procent, dog gået til de udenlandske netbutikker.

- Danskerne ser e-handel i udlandet som en naturlig adfærd, hvor især lave priser og større udvalg trækker. Det øger presset på danske netbutikker, og det er især kendetegnende for e-handel i udlandet, at hver femte dansker betragter sig selv som stamkunde i den udenlandske netbutik, hvor de sidste handlede, siger Annette Falberg.

De danske webshops har altså en opgave i at hive kunderne ud af klørene på de udenlandske forhandlere, hvilket gør det endnu mere vigtigt at skabe flere indgange til at fange forbrugerne på både smartphones, app's og tablets.

LÆS OGSÅ: International ekspert: Sådan handler dine kunder i fremtiden

Smartphone-ejere er særligt glade for e-handel

En lidt pudsig tendens er, at ejere af smartphones handler hyppigere på nettet, selvom de ikke typisk handler fra mobilen, når de er på farten med fx tog eller bus, men i højere grad i fred og ro derhjemme.

Til gengæld foregår størstedelen af indkøb på nettet stadig på en stationær eller bærbar computer, selvom tablets også vinder frem og bruges oftere end smartphones i denne sammenhæng.

- De traditionelle stationære og bærbare computere har fortsat en ubestridt førerposition. Så e-handel sker mest hjemmefra, også når det sker fra mobile enheder som tablets og mobiltelefoner. Men tablets vinder stadig større indpas, så de bruges oftere end mobiltelefoner til e-handel, til trods for, at der er 3 gange så mange mobiltelefoner som tablets blandt brugerne, forklarer Annette Falberg.

LÆS OGSÅ: Danskerne lægger milliarder i udenlandske netbutikker
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD