Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Problemfyldt opkøb har kostet Imerco dyrt

Foto: detailfolk.dkFriday den 20 April 2018 kl. 08:48 af: Lise Møller Schilder

Regnskabet for Imerco bærer tydeligt præg af alle de udgifter, som opkøbet af Inspiration medførte. Underskuddet er to-cifret.

Det siger sig selv, at omsætningen går kraftigt i vejret, når man tilfører 25 butikker til sin kæde, hvilket endte med at være det antal butikker, som konkurencemyndighederne tillod, at Imerco købte af Inspiration.

I 2017 landene Imercos omsætning således på 1,3 milliarder kroner, hvilket svarer til en fremgang på 179 millioner kroner. Det skriver Imerco i en pressemeddelelse.

At Imerco ikke endte med at overtage mere end 25 butikker kan kæden takke konkurrencemyndighederne for, som valgte ikke at give grønt lys til en total sammenlægning af Inspiration og Imerco, fordi man frygtede, at det ville skabe monopoltilstande.

Underskud efter opkøb

Hele processen omkring opkøbet ser ud til at have taget hårdt på Imerco, som i 2017 kommer ud med et underskud på 10 millioner kroner før skat, hvilket er et betydeligt ringere resultat end årene før.

I 2016 landede Imerco et overskud før skat på 32 millioner kroner, mens det i 2015 var helt oppe på 43 millioner kroner.

- Opkøbet har virkelig trukket tænder ud. Vi er aldrig tilfredse med underskud, men synes, at det er ok i et begivenhedsrigt år, siger adm. direktør Frederik Oluf Brønnum til Børsen.

Til samme avis forklarer han, at der har været udgifter for omkring 20 millioner kroner til advokater og rådgivere og øvrig integration.

Imerco har i 2017 valgt at omdanne Inspiration-butikkerne til såkaldte Imerco Home butikker, der også sælger udvalgte tekstiler og møbler. I alt har Imerco i dag 37 Imerco Home butikker. Samlet set regner kæden med at have 183 fysiske butikker ved udgangen af 2018.

LÆS OGSÅ: Omsætningen vokser men bundlinjen dykker hos ImercoFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD