Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Pilotprojekt vil redde lokalkøbmanden

Foto: detailfolk.dk



Monday den 8 September 2014 kl. 10:50 af: Newspaq

Et pilotprojekt gør op med myterne om at den lokale købmand altid er dyrere, og resultatet skal få kunderne til at støtte bedre op om den lokale handel.

I en stribe landsbyer landet over, har beboerne handlet lokalt i en måned.

Det har de gjort I et forsøg på at undersøge, og eventuelt knuse, myterne om at den lille lokale købmand ikke har de rigtige varer på hylderne og er alt for dyr. Det skriver DR Fyn.

Og hvad sker der så, når du kun handler lokalt? Meget mindre end man skulle tro, siger Lars Greve fra Skåstrup på Nordfyn. Han har i en måned, sammen med fem andre familier fra Skåstrup/Ore, lagt alle indkøb i den lokale Let-Køb.

- Jeg havde troet, at varerne var dyrere, og at der var mange ting, man ikke kunne få. Men det passer faktisk ikke. Der var et bedre vareudbud, end jeg havde regnet med, og priserne er ikke så meget anderledes end de steder, hvor jeg plejer at handle, siger Lars Greve til DR Fyn.

Få indkøb kan gøre forskellen

Vi lægger typisk 30-40 procent af vores dagligvarekøb lokalt. Men det er for lidt for de lokale butikker, der kun lige knapt løber rundt. Det er dog ikke mange procent af handlen, der skal flyttes, for at man kan beholde købmanden i lokalområdet. Det viser en analyse som pilotprojektet i LAG Ringkjøbing/Skjern har lavet.

Det er ikke nødvendigt, at de lokale beboere lægger al deres handel hos den lille købmand, ti procent kan være nok til at bakke op om den lokale dagligvarebutik. Men traditionelt er det ikke købmanden, der står øverst på listen når landsbyen bakker op, siger Jørgen Madsen fra pilotprojektet i LAG Ringkjøbing/Skjern.

- Skolen får næsten 100 procents opbakning, det samme gør foreningslivet. Men ofte er vi ikke så gode til at bakke dagligvarehandlen op. Vi håber, at det her kan være med til at åbne folks øjne for at den lokale købmand ikke er dyrere eller dårligere, siger han.

Om der er en købmand i lokalområdet eller ej, betyder noget, også for ejendomspriserne. 98 procent af landets ejendomsmæglere vurderer, at huspriserne i et område falder, når den sidste købmand lukker.

- Den værdiforringelse kan man købe mange liter mælk for, siger Jørgen Madsen fra pilotprojektet i Ringkjøbing/Skjern

I Krogsbølle på Nordfyn håber lokalrådsformand Kjeld Hansen, at projektet kan åbne beboernes øjne for, hvorfor de skal støtte en købmand i deres område.

- Folk skulle gerne opleve at det totalt set ikke er dyrere at bruge den lokale købmand. De skal ikke gøre det for at holde bagdelen oppe på købmanden, men for deres egen skyld, siger han.

LÆS OGSÅ: Flere byer helt uden butikker 



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD