Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Organisation starter stor kampagne mod Rema 1000

Monday den 19 October 2020 kl. 10:55 af: Kristian Holgersen

Lokale protester og annoncer i aviserne: En organisation går nu direkte i kødet på Rema 1000 og salget af såkaldte turbokyllinger.

Mandag bringer flere danske dagblade og lokalaviser store annoncer, hvor dagligvarekæden Rema 1000 bliver kritiseret for at sælge mange af de såkaldte turbokyllinger.

Dyreværnsforeningen Anima står bag den offensive kampagne, som også kommer til at byde på en massiv indsats på de sociale medier og lokale protester foran Rema 1000-butikker i hele landet, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Rema 1000 er en stor spiller i den danske detailbranche, og under parolen “discount med holdning” bryster de sig af at sætte dyrevelfærd i højsædet, siger Thorbjørn Schiønning. Han er kommunikationschef hos Anima.

- Men god dyrevelfærd og turbokylling kan aldrig gå hånd i hånd. Derfor bør Rema 1000 som en moderne og ansvarlig kæde udfase den udskældte kylling, fortsætter han.

Ifølge Anima har flere kendte kæder allerede meldt ud, at de vil udfase de hurtigt voksende turbokyllinger, som ofte har problemer med at gå normalt på grund af den voldsomme vækst. Det gælder blandt andet 7-Eleven, Circle K og Espresso House.

Rema 1000-chef afviser

Kampagnen har fået kommunikationschefen i Rema 1000, Jonas Schrøder, til at fare i blækhuset på LinkedIn. Han forstår ikke Anima.

I Rema 1000 er en tredjedel af kyllingerne enten økologiske eller udstyret med tre dyrevelfærdsmærker. Resten er racen Ross 308, som Anima kalder turbokyllinger, lyder det fra Jonas Schrøder.

- Alle i dagligvarehandlen sælger dem. Anima roser til gengæld dem, der skifter til kylling med kun 1 dyrevelfærdshjerte - en kylling, der kun lever ca. 10 dage længere end turbokyllingen og aldrig ser himlen. Er det virkelig niveauet for dyrevelfærd, som Anima er tilfredse med i dag?

- Vi er i gang med at udfase Ross 308, men det skal ske i et tempo, hvor kunder og producenter er med, da den koster mere. For selvom 1/3 af vores sortiment i dag er høj velfærd, står det kun for 6% af omsætningen i antal og 11% i kroner, skriver Jonas Schrøder på LinkedIn.

LÆS OGSÅ: Rema 1000 aflyser årets største udsalgsdagFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD