Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Opkøbslystne Stark overtager jysk kæde

Foto: STARKTorsdag den 14 november 2019 kl. 11:30 af: Kristian Holgersen

En gruppe jyske forretninger startede deres egen kæde, da de rev sig løs fra XL-Byg. Men nu er de blevet opkøbt af Stark.

Byggekoncernen Stark har igen været på indkøb blandt konkurrenterne. Denne gang er der tale om Sjakk - en jysk kæde af trælaster.

Ifølge en pressemeddelelse overtager selskabet Stark Danmark A/S alle aktiviteterne i Sjakk, som har fire trælaster i Jylland og 80 medarbejdere. 

- Denne overtagelse er et vigtigt skridt i vores ambitiøse vækststrategi og vil give os et stærkere fodfæste i en vigtig del af landet, siger Søren P. Olesen, administrerende direktør i Stark Group.

Prisen for den aktuelle handel bliver ikke oplyst. Men tilbage i maj lagde koncernen 335 millioner kroner for et tysk byggeselskab med 5000 medarbejdere og et netværk på 220 filialer.

Et halv års tid tidligere skruede Stark desuden op for tilstedeværelsen i Sverige med opkøbet af fire butikker i Stockholm.

Brød med byggekæde

Sjakk-kæden kom til verden i sommeren 2018, da selskabet bag en gruppe trælaster valgte at bryde med den frivillige kæde XL-Byg og køre videre under et selvstændigt navn.

- Det har været spændende og udfordrende at prøve kræfter med at drive Sjakk. Vi er nået langt med vores investeringer og ikke mindst vores mission om at være den mest lokalt forankrede trælast, siger Michael Thorup Mortensen, medejer af Sjakk, ifølge Børsen.

- Vi er glade for, at Stark Danmark overtager vores aktiviteter, da vi er sikre på, at de som kommende ejer vil videreudvikle forretningen i tråd med det, vi startede, fortsætter han.

Selskabet bag Sjakk kunne notere et overskud på 14,8 millioner kroner 2017, hvor trælasterne stadig var en del af XL-Byg. I 2018 stod der et minus på 2,4 millioner på bundlinjen.

LÆS OGSÅ:Lukker byggemarkeder fra nyindkøbt kædeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD