Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Ny Ikea-kollektion hvirvler en shitstorm op

Foto: detailfolk.dkWednesday den 30 October 2019 kl. 10:59 af: Kristian Holgersen

Ikea kalder en ny kollektion af typiske julevarer for Vinterfest. Det har fået både politikere og sofakrigere til at protestere.

En kollektion med varer som pyntegrønt og andre jule-agtige dekorationer lyder måske meget harmløs. Men alligevel har den startet en shitstorm.

For Ikea har nemlig valgt at kalde kollektionen for Vinterfest, og det er faldet både debattører, politikere og facebookbrugere for brystet.

I koret af kritikere finder vi blandt andet Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

- Mens langt de fleste danskere glæder sig til at fejre den traditionelle danske jul, så er Ikea gået i gang med at pynte op til “vinterfest,” skriver han i et opslag på Facebook.

- Jeg holder meget af Sverige og svenskerne, men den politiske korrekthed, der udgår fra vores naboland, begynder at blive lidt anstrengende. Hvad med dig, skal du fejre julen i december eller holder du vinterfest den 24. December i år?

Afviser kritikken

På Facebook syder og bobler det naturligvis også. Mange brugere har været forbi Ikea Danmarks profil for at sige dem nogle borgerlige ord.

Især står “den politiske korrekthed” for skud, mens beskyldninger om leflen for muslimer på typisk internet-manér også fylder godt. Læs kommentarerne her.

Hos Ikea bliver kritikken fuldstændig afvist. Der er ikke tale om et fravalg af julen, for Vinterfest er en produktserie, som hylder vintermånederne i bred forstand, fremgår det af et svar på Facebook.

- Den (kollektionen, red) skeler derfor ikke alene til selve julehøjtiden, men forsøger at skabe glæde og hygge i hjemmet i hele vinterperioden. Af serien fremgår derfor produkter, som ikke er særligt jule-målrettet, ligesom andre produkter i serien bestemt er det, skriver Ikea og fortsætter:

- For de produkter, som specifikt antyder jul, indgår ordet jul i produktbeskrivelserne. Ikea Danmark har fortsat også mange aktiviteter, hvori ordet ”jul” indgår, som fx vores årlige Julebuffet.

LÆS OGSÅ: Storcenter i modvind: Må droppe påske-eventFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD