Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Coop løfter sløret for en fremtid med butikker uden betjening

Billedet er taget fra SuperBrugsens hjemmeside.
Tirsdag den 31 oktober 2017 kl. 09:20 - Kilde: Coop

På sigt skal der hverken være kassebånd, tilbudsaviser eller nødvendigvis personale i Coops butikker.

Peter Høgsted har store ambitioner for, hvordan Coops forskellige butikker skal digitaliseres. Det forklarer han i et interview med Business

Coops topchef forudsiger blandt andet, at Coop vil have butikker, som fungerer stort set uden medarbejdere. Allerede nu har Coop testet konceptet 'Bip og betal', som snart rulles ud i alle Coops butikker i kæderne som tæller Irma, Kvickly, Fakta, Super Brugsen, Dagli' Brugsen og Lokal Brugsen.

Bip og Betal fungerer således, at kunden selv scanner sin vin, bøf og broccoli med en scanner eller en app på mobilen. Dernæst lægger kunden varerne i sin egen taske og betaler på vej ud af butikken.

Koncept kan spare en milliard

- Bip og betal kommer til at revolutionere dagligvarehandlen på samme måde, som da selvbetjening revolutionerede handel med betjening. I en virksomhed som Coop bruger vi cirka en milliard kroner i løn for at tage imod betaling fra vores kunder. Hvis vi kan få 25 procent af dem til at gøre arbejdet selv, kan vi frigive nogle lønkroner til at udvikle andre projekter som iscenesætter mad, siger Peter Høgsted, administrerende direktør i Coop, til Business.

Med Bip og betal bliver det også langt nemmere at indføre personaleløse butikker. Et koncept Coop er ved at teste i Sengeløse.

- Vi arbejder med en test, hvor man med sin medlemsapp lukker sig ind i en personaleløs butik. Man bipper døren op, bipper sine varer, betaler sine varer på appen og bipper døren i igen. Det kan måske gøre, at vi kan spare nogle omkostninger og gøre den sidste butik i den lille by levedygtig, siger Peter Høgsted.


LÆS OGSÅ: Nyt betalingssystem i Coop giver mersalg på 30 procent

Læs hele artiklen på Coop


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD