Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Nu begynder konkurserne at vælte ud af skabet

Foto: detailfolk.dkThursday den 7 April 2022 kl. 10:00 af: Kristian Holgersen

En brat stigning i antallet af konkurser har nu ramt erhvervslivet. Og det behøver ikke kun være skidt, vurderer økonom.

Gennem hele coronakrisen har antallet af konkurser været bemærkelsesværdigt lavt. Men i marts begyndte der at ske noget.

Danmarks Statistik har registreret 242 konkurser blandt aktive virksomheder, og det er en stigning på godt 47 procent i forhold til måneden før, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Faktisk er niveauet i marts det højeste siden oktober 2019.

- Forklaringen bag det meget lave niveau for konkurser under coronakrisen skal findes i den hurtige og massive udrulning af hjælpepakker, coronakrisens korte karakter og endelig, at dansk økonomi ramte coronakrisen i en stærk position, skriver økonom i Arbejdernes Landsbank - Lisette Rosenbeck Christensen - i en analyse på bankens hjemmeside.

Stigningen i marts var ventet, lyder det fra økonomen, fordi de største tilbagebetalinger af coronalån skulle falde den 1.april.

- Vi vurderer imidlertid ikke, at der vil komme en stor konkursbølge, da virksomhederne som helhed står stærkt. Samtidig er det ikke udelukkende negativt, da det er nødvendigt for dynamikken, at der er plads til konkurser, og konkurserne ikke holdes kunstigt nede over en lang periode, skriver Lisette Rosenbeck Christensen.

Antallet af konkurser i aktive virksomheder i første kvartal er stadig 6,4 procent lavere end i fjerde kvartal sidste år, mens jobtabet var 15,9 procent lavere, fremgår det af opgørelsen fra Danmarks Statistik.

LÆS OGSÅ: Organisation: Næsten 3.000 virksomheder frygter konkursFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD