Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Netto mister kontrollen over profil med tusindvis af følgere

Michael Løve, direktør i Netto.
Netto mister kontrollen over profil med tusindvis af følgere
Sådan ser Nettos profil på Instagram ud mandag morgen. Den er næsten fuldstændig tom - kun en enkelt video er tilgængelig. Foto: Skærmbillede.
Monday den 8 November 2021 kl. 09:58 af: Kristian Holgersen

Hackere har overtaget Nettos profil på Instagram, og de kræver penge for at give kontrollen tilbage, lyder seneste status fra topchefen.

Mandag morgen er de sædvanlige tilbud på shampoo, kødpålæg og remoulade væk fra Instagram-profilen for dagligvarekæden Netto.

En eller flere hackere har i den forgangne uge overtaget kontrollen med profilen, som har næsten 70.000 følgere.

Alle indlæg er lige nu slettet, og det samme er profilbilledet. Men hackerne har skrevet Güç verilmez, elde edilir lige under det tomme profilbillede - ifølge Google Translate betyder det Magt gives ikke, den opnås på tyrkisk.

De har også lagt en video op, hvor en mand i sort hættetrøje rapper foran kameraet. Om det er en af gerningsmændene er uvist.

- I den seneste uge har de (følgerne, red.) kunne se billeder, som har undret mange. Billederne er selvfølgelig lagt op af hackerne, skriver Michael Løve, direktør i Netto på LinkedIn.

- Der er ikke andet i Netto, som er hacket, og der er ingen risiko for vores Instagram-følgere. Vi samarbejder tæt med Instagram om at få kontrollen tilbage og vi beklager selvfølgelig situationen meget, skriver han.

Efter kapringen er de endnu uidentificerede hackere begyndt at afpresse Netto.

- Helt efter drejebogen har de også krævet penge for at give Netto kontrol over sin Instagram profil igen, siger Michael Løve, som understreger, at man hellere vil leve med forvirringen blandt følgerne end at betale hackerne.

I sommer var Bauhaus mål for et større hackerangreb, hvor det kun med lodder og trisser lykkedes at holde forretningen kørende. En gruppe hackere havde smidt medarbejderne ud af systemerne og krævede løsesum for at løsne grebet.

LÆS OGSÅ: Gode råd: Sådan kan netbutikker gøre livet sværere for hackere Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD