Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Hackerangreb lammer kasserne i de svenske Coop-butikker

Monday den 5 July 2021 kl. 09:57 af: Kristian Holgersen

Svenske Coop-butikker har mistet kontrollen over kassesystemet efter et alvorligt hackerangreb. Bagmænd kræver millioner i løsesum.

Fredag aften var svensk Coop mål for et hackerangreb, som i første omgang tvang dagligvarekoncernen til at lukke næsten alle sine 800 butikker.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Coop og flere svenske medier.

Ifølge Aftonbladet skulle gerningsmændene tilhøre hackergruppen Revil, som også bliver nævnt i forbindelse med angrebet på Bauhaus.

Gennem den amerikanske it-leverandør Kaseya har gruppen i øjeblikket overtaget kontrollen med Coops kassesystem, og de kræver en løsesum på 438 millioner kroner udbetalt i kryptovaluta for at trække sig tilbage.

I løbet af søndagen kunne en række af Coops butikker åbne igen, hvor kunderne kan betale med deres app, som vi kender det fra de danske butikker.

- Desværre er denne løsning endnu ikke mulig for alle vores butikker, så nogle vil desværre fortsat være lukket. Du kan holde øje med vores butiks sociale medier for at få den aktuelle status, skriver Coop i en pressemeddelelse, som er opdateret sent søndag aften.

Angrebet på amerikanske Kaseya, som nu bliver efterforsket af FBI, har også givet problemet andre steder - herunder de svenske statsbaner (SJ) og en kæde af apoteker.

LÆS OGSÅ: Hackergruppe kræver løsesum af BauhausFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD