Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Modvind får Lagkagehuset til at præsentere stort underskud før tid

Foto: detailfolk.dkFAKTA

Omsætning (DK’000)
2019: 1.157.446
2018: 1.000.119
2017: 300.761*

Årets resultat (DK’000)
2019: -69.596
2018: -113.712
2017: -41.687*

*Regnskabsåret 2017 strækker sig kun over seks måneder.

Kilde: Danish Bake Holding ApS, Annual report 2019

Tirsdag den 19 maj 2020 kl. 10:12 af: Kristian Holgersen

Efter anklagerne om skattespekulation har Lagkagehuset valgt at lægge årsregnskabet på disken. Bundlinjen er blødende rød.

Da Lagkagehuset blev anklaget for at gøre brug af skattely med den ene hånd og tage imod regeringens hjælpepakker med den anden, skabte det en strøm af dårlig omtale og vrede forbrugere, der opfordrede til boykot.

Situationen har fået Lagkagehuset til at tage affære. Hurtigt lagde bagerkæden et længere modsvar op på Facebook, og nu bliver årsregnskabet så offentliggjort før tid.

- Vi vil meget gerne vise fuld transparens, derfor har vi netop offentliggjort årsregnskabet for 2019, siger topchef Jason Cotta i en pressemeddelelse.

Ifølge årsregnskabet for Danish Bake Holding ApS, som dækker over Lagkagehusets aktiviteter i Danmark, Storbritannien og USA, lyder tabet for 2019 på i alt 69,6 millioner kroner.

Dermed kan Lagkagehuset ikke fremvise et skattepligtig overskud.

- Vi har de seneste tre år investeret næsten en halv millard kroner i Lagkagehuset med support fra vores ejere. Vi er endnu ikke der, hvor vi har kunnet præstere et skattepligtigt overskud. Når vi forhåbentligt snart præsterer et skattepligtig overskud, vil den betaling naturligvis ske i Danmark, siger Jason Cotta.

Bedre end sidste år

Årets resultat er faktisk et skridt i den rigtige retning i forhold til 2018, hvor underskuddet løb op i næsten 114 millioner kroner. Udviklingen bliver også stemplet som tilfredsstillende af ledelsen.

Flere større investeringer har kaldt på nogle dybe greb i lommerne.

Blandt andet har Lagkagehuset åbnet 13 nye butikker i Danmark, mens det er blevet til en enkelt i både Storbritannien og New York. Samtidig har det kostet ressourcer at sløjfe et gammelt bageri på Amager.

Oprindeligt forventede selskabet at gå frem på både top- og bundlinje i 2020. Men på grund af coronakrisen bliver udviklingen svær at forudsige.

- Fordi det lige nu er svært at vide, hvordan situationen udvikler sig, så er det ikke muligt at komme med præcise forudsigelser til 2020. Men ledelsen regner med en anseelig nedgang i omsætning og resultat, fremgår det af ledelsesberetningen.

Afviser skattely

Sagen om skattely startede, da TV2 bragte en liste over selskaber, som ifølge to eksperter var konstrueret med henblik på at undgå skat. Men Lagkagehuset afviser anklagerne.

- Der har de seneste dage floreret et rygte i medierne om, at Lagkagehuset bevidst søger at undgå at betale skat i Danmark ved at flytte kapital ud af landet. Lad mig en gang for alle slå fast, at det aldrig har fundet sted, og det kommer heller ikke til at ske i fremtiden, siger Jason Cotta.

Han gætter på, at misforståelsen er opstået, fordi den fond hos Nordic Capital, som ejer Lagkagehuset, er registreret på øen Jersey.

- Der er desværre opstået den udbredte misforståelse, at der per definition er tale om skattespekulation, hvis et ejerselskab er registreret på Jersey. Men det er ganske enkelt forkert, siger Jason Cotta.

LÆS OGSÅ: Makkerpar bag Lagkagehuset sætter tryk på ny satsningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD