Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Modemilliardær køber stor andel af Skousen og WhiteAway

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har investeret i WhiteAway Group, der blandt andet står bag Skousen-kæden.
Foto: detailfolk.dkFriday den 4 July 2014 kl. 11:20 af: Freja Thorbech

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har købt en stor andel af selskabet bag Skousen og WhiteAway.com.

Anders Holch Povlsen har igen haft den store pung fremme.

Bestseller-ejeren har gennem et investeringsselskab købt 46,31 procent af WhiteAway Group, der blandt andet står bag Skousen og WhiteAway.com.

- WhiteAway Group er en interessant virksomhed, der har skabt solide resultater inden for deres branche på ganske kort tid, og jeg ser et stort potentiale i deres forretningsmodel. Da de overtog Skousen, var de en ren online-forretning, og de har nu formået at skabe et samspil, hvor nethandel og fysiske butikker arbejder sammen til det bedste for kunderne. Jeg ser derfor frem til at bidrage til videreudviklingen af koncernen, siger Anders Holch Povlsen i en udtalelse.

Skal sikre fortsat vækst

WhiteAway Group blev grundlagt i 2007, og koncernen har efterhånden skabt et solidt fodfæste inden for onlinesalg af hvidevarer. Stifter og direktør Johannes Gadsbøll er glad for investeringen fra Anders Holch Povlsen, som han mener skaber et stærkt grundlag for at blive endnu større og bedre.

- Vi har i koncernen haft et ønske om at sikre den positive udvikling og ekspansion, som vi har oplevet over de seneste år. Vi har tidligere haft to kapitalfonde som medejere, og det har fungeret rigtig godt indtil nu. Kapitalfonde har dog typisk en kortsigtet investeringsform, hvor vi har haft et større ønske om at videre-udvikle WhiteAway med et mere langvarigt fokus, siger Johannes Gadsbøll.

De resterende 53,69 procent af WhiteAway Group ejes fortsat af grundlæggerne af virksomheden samt bestyrelsesformand Ib Nørholm. Det oplyses ikke, hvor meget Anders Holch Povlsen har måttet betale for den store ejerandel.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse, hvilket forventes at være afklaret i løbet af efteråret.

Ikke første online-investering

WhiteAway Group er langt fra den første online virksomhed, som Anders Holch Povlsen investerer i.

Har har også købt aktier i flere online modevirksomheder som blandt andet britiske Asos og M and M Direct, tyske Zalando og danske StylePit (tidligere SmartGuy).

Heller ikke markedet for dagligvarer på nettet er gået modemilliardærens næse forbi. I starten af året købte han således halvdelen af netsupermarkedet nemlig.com.

LÆS OGSÅ: Modemilliardær køber halvdelen af nemlig.comFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD