Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"TikTok baner vejen for nye marketing strategier - Lær trenden at kende"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Mænd og kvinder bliver chefer af forskellige grunde

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 20 juni 2017 kl. 09:44 af: Lise Møller Schilder

Det er langt fra de samme ting, der motiverer mandlige og kvindlige ledere. Det viser en ny undersøgelse.

Forskellige parametre kan motivere forskellige mennesker. Det gælder også for chefer. Organisationen lederne har spurgt 2.335 ledere om, hvad der motiverer dem i deres arbejde. Og her kan man se, at kvinder og mænd både har overlappende og divergerende motiver.

- Mandlige ledere motiveres i høj grad af, hvad der står på lønsedlen, mens kvinder har større lyst end mænd til personaleledelse. Begge køn peger dog på personlig udvikling som det klart væsentligste motiv til at blive leder, skriver Lederne.

Personaleledelse vigtigt for kvinder

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Langt hen ad vejen motiveres de mandlige og kvindelige ledere af de samme ting. Det gælder muligheden for personlig udvikling, indflydelse og selve udfordringen. Herefter kan man dog se forskellige mønstre for de forskellige køn.

- Mens 32 procent af de kvindelige ledere har svaret, at lysten til personaleledelse er blandt årsagerne til, at de har takket ja til en lederkarriere, gælder det kun for 24 procent af de mandlige ledere. Samtidig har 21 procent af de mandlige ledere angivet højere løn som motivationsfaktor, hvilket kun gælder for hver niende, 11 procent, af de kvindelige ledere, skriver lederne.

Det overrasker ikke direktør hos Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris.

- Jeg kan godt genkende billedet af, at kvinder er mere optaget af at engagere, motivere og sætte det rigtige hold af medarbejdere i deres afdelinger. Personaleledelse er jo andet og mere end administration og gennemførelse af den årlige MUS-samtale, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Hun mener, at de kvindelige lederes interesse i personaleledelse kan blive en fordel for dem på fremtidens arbejdsmarked.

LÆS OGSÅ: Derfor er lederne pressede i det dagligeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD