Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Minister opfordrer modevirksomheder til at afprøve nye markeder

Foto: detailfolk.dkFriday den 1 February 2013 kl. 09:58 af: Freja Thorbech

De danske modevirksomheder bør forsøge sig på de asiatiske markeder, mener Handels- og investeringsministeren.

Trods tilbagegang i eksporten er dansk mode er en god forretning.

Derfor opfordrer Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr de danske modevirksomheder til at kaste sig ud på nye markeder.

LÆS OGSÅ: Danske brands på fælles eksporttogter

Det sker, fordi aktuelle tal viser, at eksporten i 2012 er gået tre procent tilbage i forhold til rekordåret 2011. Det er især salget til Sydeuropa, der er gået tilbage, men også det danske salg af modetøj til Frankrig og Benelux-landene er faldet.

- I den danske modebranchen står vi nu med en stærk underskov af mindre gazellevirksomheder med stor vækst, etablerede brands og hvor flere endvidere udmærker sig ved bæredygtig produktion. Disse virksomheder er klar til at indtage nye markeder, siger Pia Olsen Dyhr i en udtalelse.

Megabyer har potentiale

Ifølge ministeren handler det om at udnytte de muligheder, som blandt andet det asiatiske marked byder på. Det forventes, at omkring 90 procent af den globale vækst de kommende tre år vil ske udenfor Europa.

LÆS OGSÅ: Modevirksomheder trodser eksperter

- Vi skal have fokus på de europæiske vækstlommer som Norge, Sydtyskland og Polen, men virksomhederne skal også i gang på de nye vækstmarkeder i Asien. Her byder megabyerne på nye markedsmuligheder. Eksempelvis har flere virksomheder godt fat i Seoul og Taipei, som begge har et kæmpe potentiale. To storbyer med flere forbrugere end hele Norden tilsammen, siger Pia Olsen Dyhr.

Den danske mode- og tekstilindustri omsætter for mere end 30 milliarder kroner årligt. Mere end 80 procent af indtjeningen kommer fra salg uden for Danmarks grænser.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD